PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μείωση επιτοκίου


Η Ισπανία θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθεί η μείωση του επιτοκίου για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Ισπανία θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθεί η μείωση του επιτοκίου για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας κυρία Έλενα Σαλγάδο σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαδρίτη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η κυρία Σαλγάδο τάχθηκε υπέρ της εξέτασης “διαφορετικών τύπων” όσον αφορά τους όρους του ελληνικού δανείου, ώστε να μειώνεται το βάρος του επιτοκίου όταν αυξάνονται τα μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος.

“Οι όροι (σ.σ.: για το επιτόκιο) πρέπει να επανεξετασθούν”, είπε η κυρία Σαλγάδο, “καθώς είναι οι ίδιοι όταν η χώρα υφίσταται την επίπτωση από τα μέτρα λιτότητας και όταν αυτά τα μέτρα θα χαλαρώσουν” σε δύο ή τρία χρόνια.

Η Ισπανίδα υπουργός είπε ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία αυτό το μήνα για την αύξηση της πραγματικής δυνατότητας δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στα 440 δις. ευρώ.

Όσον αφορά τη δυνατότητα του Ταμείου να αγοράζει κρατικά ομόλογα, η Υπουργός είπε ότι οι Κυβερνήσεις μπορεί να χρειασθούν περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν για το θέμα αυτό. “Όσο περισσότερα μέσα έχουμε για να στηρίξουμε το ευρώ, τόσο το καλύτερο”, είπε.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal, η κυρία Σαλγάδο είπε ότι “υπάρχει η αίσθηση ότι τα επιτόκια είναι υψηλά – τα επιτόκια για την Ελλάδα, ιδιαίτερα, όπως και την Ιρλανδία, προσθέτοντας ότι “πρέπει να δούμε, αν οι όροι της βοήθειας που δόθηκε, βοηθάνε αυτές τις δύο χώρες”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment