PeristeriNews.gr
Editorial

Μα πώς να αντιληφθούμε τη λογική Κυβέρνησης και επιστημόνων


Ακόμα και οι πιο λογικοί άνθρωποι που ακολουθούν με σεβασμό τα μέτρα αδυνατούν να μπουν στη λογική Κυβέρνησης και επιστημόνων.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και την επιτροπή των επιστημόνων επιστρέφουμε σε μια λογική lockdown σε πολλούς και διαφορετικούς εργασιακούς χώρους.

Θα σταθούμε σε έναν από τους τομείς που όπως φαίνεται θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα και δεν είναι άλλος από αυτόν της εστίασης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις διακόπτεται για ένα μήνα(και βλέπουμε) η λειτουργία των μαγαζιών εστίασης που διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα και θα επιτρέπετε μόνο το delivery και το takeaway.

Αυτό αμέσως ισούται με μείωση των εργαζόμενων στα μαγαζιά και έναρξη εκ νέου αναστολών εργασίας στη μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων που δουλεύουν στην εστίαση.

Επιπροσθέτως οι κατασκευές που είχαν γίνει από τα μαγαζιά λόγω covid-19 και οι αγορές προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης θα μείνουν αχρησιμοποίητα και άχρηστα αν κάποιο μαγαζί είχε επενδύσει εκεί και δεν θα ανοίξει ξανά.

Και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ξανά πολλά από τα μαγαζιά της εστίασης όπως επίσης και να κλείσουν κάποια του λιανεμπορίου είναι πιο βέβαια από ποτέ.

Σε όλα αυτά ας συνυπολογιστεί και η ζημιά που θα έχουν οι προμηθευτές όλων αυτών των μαγαζιών που οι παραγγελίες θα μειωθούν δραματικά.

Γιατί λοιπόν πάρθηκε μια τόσο αυστηρή απόφαση ακόμα και για τα μαγαζιά που διατηρούσαν τις αποστάσεις και τα μέτρα και στα τραπέζια και τους πελάτες;

Γιατί η αυστηρότητα δεν στόχευσε τα μαγαζιά που παρανομούσαν και είχαν περισσότερους πελάτες από αυτούς που έπρεπε και χωρίς αποστάσεις;

Οπωσδήποτε ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων αναδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία αλλά η τακτική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» δεν αποτελεί και την πιο ασφαλή λύση.

Καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία από το νέο lockdown

Και φυσικά μιλάμε για το lockdown των μαγαζιών που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Τα αποτελέσματα θα φανούν σε λίγο καιρό με ενίσχυση της ύφεσης και ουσιαστικά μια αποδεδειγμένη αποτυχημένη προσέγγιση από όλους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανάπτυξης το 2021 και ελάχιστες πιθανότητες εναλλαγής της κατάστασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment