PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ματαιώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου – Έντονες κατηγορίες από την Αντιπολίτευση (video)


Το αναμενόμενο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου που είχε οριστεί για το πρωί της Παρασκευής ματαιώθηκε λόγω της παρουσίας κόσμου κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου βρέθηκαν οι εργαζόμενες του Δήμου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των οποίων η σύμβασή τους έληξε όπως επίσης και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζόμενων αλλά και η σωματειακή επιτροπή του συνδικάτου ΟΤΑ.

Αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι διοίκησης και αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στο ΚΥΒΕ για τη συνεδρίαση ο πρόεδρος τους Δημοτικού συμβουλίου, Βασίλης Λώλος, προτού ξεκινήσει τη συνεδρίαση ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με την παρουσία τόσων ανθρώπων αφού οι συνεδριάσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊού.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ζήτησαν η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με αντιπροσωπεία τους αφού υπήρχε θέμα που τους αφορούσε άμεσα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού η διοίκηση επέμεινε στο υγειονομικό πρωτόκολλο και η συνεδρίαση ματαιώθηκε ενώ αργότερα εκδόθηκε και δελτίο τύπου.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση τόσο των εργαζόμενων όσο και των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης που μεταξύ άλλων τόνισαν ότι η διοίκηση ματαίωσε το συμβούλιο για άλλους λόγους και όχι για υγειονομική προστασία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου για τη ματαίωση του δημοτικού συμβουλίου:

Σας γνωρίζουμε ότι η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ. πρωτ. οικ. 34752/31-8-2020) για την 4-9-2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00’ μ.,

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ

επειδή στο χώρο συνεδρίασης εισήλθε πολυάριθμο κοινό και δεν ήταν εφικτή η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, όπως ορίζεται από το άρθρο 10 της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’ 55) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020, δεδομένου ότι παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μου  για αποχώρηση ώστε να ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση δεν αποχωρούσαν.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης:

Νέα μεθόδευση της διοίκησης Παχατουρίδη ενάντια στις 14 εργαζόμενες των παιδικών σταθμών Ακύρωσαν το ΔΣ για φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας

Η κατρακύλα της Διοίκησης Παχατουρίδη που σκοπό έχει την απόλυση 14 εργαζομένων βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Περιστερίου συνεχίστηκε σήμερα με ένα νέο επίτευγμα: ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (!!!) στο οποίο θα συζητιόνταν η επικύρωση των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ επικαλέστηκε τα υγεονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊο για να ματαιώσει τη συνεδρίαση.

Τους πείραξε που ήθελε να μιλήσει έστω και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στη συνεδρίαση, όπως τους προτάθηκε.

Δεν τους πειράζει όμως που αφήνουν χωρίς προσωπικό τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσα στη έξαρση της πανδημίας.

Ο λαός του Περιστερίου πρέπει να γνωρίζει:

Η επικίνδυνη «απόφαση» του ΔΣ του νομικού προσώπου με την οποία απολύονται οι 14 εργαζόμενες, εκτός από καταγέλαστη, είναι άκυρη και παράνομη. Δεν έγινε ποτέ συνεδρίαση. Δεν επικυρώθηκε ποτέ από δημοτικό συμβούλιο. Οι εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς διατηρούν τα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Πρέπει να παρουσιαστούν στη δουλειά τους και παρανόμως αυτό δεν τους επιτρέπεται.

Καλούμε την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «δια περιφοράς». Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος επωμίζεται τεράστια ευθύνη με την αποδοχή των κάθε είδους αυθαίρετων αποφάσεων που βαραίνουν αποφασιστικά στη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Θα σταματήσουμε τις παράνομες απολύσεις.

Δήλωση του Πάνου Παπανικολάου (δημοτικός σύμβουλος με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ):

Σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποδείχθηκε περίτρανα πως οι απολύσεις των εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι αδίστακτη και απάνθρωπη μεθόδευση συνολικά της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες οι απαράδεκτες παράνομες μεθοδεύσεις του κ. Πλέστη στην διοίκηση του Νομικού Προσώπου (ΟΠΑΑΠ) που έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει πρακτικό μιας συνεδρίασης που ουδέποτε έγινε.

Σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λώλος συνέχισε το πραξικόπημα διαλύοντας την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν καν αυτή ξεκινήσει με το πρόσχημα πως είναι «παράνομο» να μιλήσει έστω ένας εκπρόσωπος των εργαζόμενων γιατί για «υγειονομικούς λόγους» η συνεδρίαση πρέπει να γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών».  Με απλά λόγια επικαλέστηκε πως δήθεν θα … φούντωνε η επιδημία στο Περιστέρι ( ! ) αν ένας εκπρόσωπος των υπό απόλυση εργαζόμενων μιλούσε στο δημοτικό συμβούλιο διά μικροφώνου με μάσκα, τήρηση αποστάσεων κλπ ( !! ). Και φυσικά ούτε ένας αντιδήμαρχος και ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν έφερε αντίρρηση, φρόντισαν όλοι να αποχωρήσουν αμέσως σχεδόν … τρέχοντας.

Είναι αυτονόητο πως αυτή η επίκληση δήθεν υγειονομικών λόγων είναι μια προσχηματική γελοιότητα, δεν χρειάζεται γι’ αυτό καμία απολύτως ιδιαίτερη ανάλυση. Η αλήθεια είναι πως η δημοτική αρχή συνεχίζει απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να γίνουν οι απολύσεις.

Έ, λοιπόν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο αγώνας των εργαζόμενων είναι και δικός μας αγώνας.

Οι απολύσεις θα ματαιωθούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment