PeristeriNews.gr
Editorial

Μας θύμισε τι εστί Ελλάδα!


Η Ελλάδα υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα τον πλανητάρχη, Μπαράκ Ομπάμα και τα θετικά που παρατηρούνται από την επίσκεψη είναι σίγουρα περισσότερα από τα αρνητικά.

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Προέδρου της Αμερικής στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, του Μεταναστευτικού και των χιλιάδων προβλημάτων είναι ότι ο ισχυρότερος άνδρας του κόσμου, μας θύμισε τι εστί Ελλάδα!

Κάτι που σίγουρα έχουμε ξεχάσει από τα καθημερινά προβλήματα και τις υποτιμήσεις από τις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να μην αφιέρωσε πολύ χρόνο για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά ακόμα και σε αυτό το λίγο, έστειλε μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις ότι αυτή η χώρα αξίζει και πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Είναι άλλωστε η χώρα που δίδαξε όλες αυτές τις αξίες όπως η Δημοκρατία, το φιλότιμο κ.α. σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μακάρι να μπορούσαν περισσότεροι Έλληνες να γνωρίσουν και να ακούσουν τον πρόεδρο της Αμερικής να μιλάει έτσι για την Ελλάδα. Να δουν από κοντά και να ζήσουν την ιστορική ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αναρωτιόμαστε όλοι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί που παρακολούθησαν την ομιλία του από τος πρώτες θέσεις του θεάτρου, αποκόμισαν κάτι ή απλά παρέστησαν στην εκδήλωση; Ίσως αυτό το ερώτημα να αφορά και το επίπεδο των πολιτικών που μας κυβερνούν.

Ευχής έργον θα ήταν να είχαμε πολιτικούς σαν τον Ομπάμα που σέβονται τις ιστορίες των άλλων λαών, ανατριχιάζουν όταν ακούν τον Εθνικό ύμνο της χώρας και πρεσβεύουν τις αξίες που αδιαπραγμάτευτα και με πάθος υπηρετούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment