PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα


Μια εύκολη συνταγή, είναι η μαρμελάδα φράουλα, που διατηρεί τη γεύση και το χρώμα του φρέσκου φρούτου και δεν το ταλαιπωρεί με πολύωρο βράσιμο.

Υλικά

2 κιλά φράουλες
800 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

– Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανάκια, τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

– Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα με στρώσεις ζάχαρης ανάμεσά τους.

– Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ανακατεύουμε που και που να διαλυθεί η ζάχαρη. Σκεπάζω και αφήνω στο ψυγείο μια νύχτα.

– Βάζουμε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να βράζει και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

– Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται απαλά απαλά και πάνω πάνω και αφαιρούμε τον αφρό.

– Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να δέσει η μαρμελάδα. Δεν θέλει πολύ ώρα αν μείνει παραπάνω χάνει το ζωντανό της χρώμα.

– Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Περίπου 15-20 λεπτά και είναι έτοιμη. Ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment