PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαξίμου: Σαφής τοποθέτηση για τις παραβιάσεις και το casus belli


Καθιέρωση της ταχείας και άμεσης επανεισδοχής των μεταναστών που δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας προβλέπει η επικαιροποίηση της συμφωνίας που υπέγραψαν χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως σημειώνουν πηγές του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είναι επίσης ο πρώτος Πρωθυπουργός που μιλάει ανοιχτά για τις παραβιάσεις και το casus belli μέσα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου με την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας καθιερώνεται η ταχεία και άμεση επανεισοδοχή των μεταναστών που δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, σε τουρκικό έδαφος, γεγονός σημαντικό για την εξουδετέρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης.

Εξάλλου, από την πλευρά του Πρωθυπουργού υπήρξε σαφής τοποθέτηση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις και ανοιχτή κριτική ως προς το ζήτημα αυτό. Υπήρξε επίσης ανοιχτή αναφoρά του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Casus belli.

«Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλάει ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά μέσα στην Τουρκία. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και κατά το πρόσφατο ταξίδι στην Άγκυρα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Όπως σχολιάζονταν οι συναντήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάνω σε θετική ατζέντα, ώστε να προωθηθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, στην βάση κλίματος εμπιστοσύνης.

Στο πεδίο της στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, προωθήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης και η υπερταχεία Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης  – Κωνσταντινούπολης. (Σιδηροδρομική Εγνατία). Επίσης αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment