PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαξίμου – Ν.Δ.: Μπαράζ ανακοινώσεων για το Σκοπιανό


Νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ, με αντικείμενο τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν βιάζεται για ντιμπέιτ, ας προκηρύξει εκλογές», απάντησε στον κ. Τσίπρα η Ν.Δ., με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «το βάζει στα πόδια».

Το ντιμπέιτ… ανακοινώσεων ξεκίνησε με δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιλέξει διαδικασίες fast track για τη συζήτηση και κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας  την πρόταση του Πρωθυπουργού για ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε η συζήτηση να είναι διακαναλική και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί, προκειμένου να έχουν οι πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. διαμήνυσε ότι οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους.

Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό «αν βιάζεται για ντιμπέιτ, να προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές» ή «να κάνει το ντιμπέιτ που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Καταλόγισε επιπλέον στον κ. Τσίπρα «διχαστική αντίληψη» και «αλαζονεία», ενώ τον κατηγόρησε πως εργαλειοποίησε από την πρώτη στιγμή το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους.

Σε ανταπάντησή του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη πως «για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια».

«Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε ντιμπέιτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου και συμπλήρωσε ότι τα ντιμπέιτ των εκλογών «θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019».

Τόνισε επίσης ότι «η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment