PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαξίμου: Άρχισαν οι επαφές για τα «ραντεβού» με τους πολιτικούς αρχηγούς


Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει ξεκινήσει το γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να κλειστούν τα ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Στόχος των επικείμενων επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι η αναζήτηση συναίνεσης για το σχέδιο νόμου που αφορά στην ψήφο των ομογενών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τους άξονες της κυβερνητικής πρότασης και όχι ένα «κλειδωμένο» νομοσχέδιο, αφήνοντας περιθώρια αλλαγών, εφόσον υπάρξουν προτάσεις από τα κόμματα.

Η συγκέντρωση 200 ψήφων πάντως είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς παρά το ότι τα κόμματα φαίνεται να συμφωνούν επί της αρχής στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκλογικού συστήματος και διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, διαφωνούν σε βασικές προβλέψεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment