PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μακρόν: Εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες πρέπει να υφίστανται κυρώσεις


Για «σοβαρό σφάλμα» από πλευράς ΕΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πλέον φιλόξενη χώρα για τον γαλλικό στόλο

«Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο. Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην Γαλλία..

«Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις δηλώσεις των δύο ανδρών τέθηκε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, με τον Εμανουέλ Μακρόν να κάνει λόγο για «σοβαρό σφάλμα» από πλευράς ΕΕ στην περίπτωση που αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment