PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μακελειό στο μετρό της Λευκορωσίας


Η επίθεση χθες Δευτέρα στο μετρό του Μινσκ προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό 5 ως 7 κιλών ΤΝΤ που είχε τοποθετηθεί σε αποβάθρα σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Η επίθεση χθες Δευτέρα στο μετρό του Μινσκ προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό 5 ως 7 κιλών ΤΝΤ που είχε τοποθετηθεί σε αποβάθρα σταθμού στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας.

Ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος σε παγκάκι στην αποβάθρα απέναντι από το δεύτερο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Οκτιάμπρσκαγια, περίπου εκατό μέτρα από την προεδρία, τόνισε ο Ανατόλι Κουλεσόφ. Η έκρηξη της βόμβας που περιείχε μεταλλικές μπίλιες διαμέτρου ενός εκατοστού δημιούργησε έναν κρατήρα με διάμετρο περίπου 80 εκατοστών, διευκρίνισε ο υπουργός. Περίπου 300 άνθρωποι βρίσκονται κοντά στο σημείο την στιγμή της έκρηξης, στις έξι το απόγευμα, τοπική ώρα. Ένα τρένο που έφτανε εκείνη την στιγμή στην αποβάθρα έλαβε οδηγίες να μην σταματήσει στο σταθμό.

“Πολλές” συλλήψεις
Πολλά άτομα συνελήφθησαν σήμερα στη Λευκορωσία μετά την χθεσινή επίθεση, ανακοίνωσε ο Αντρέι Σβεντ της γενικής εισαγγελίας. “Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο (των ερευνών για) την επίθεση στο Μινσκ”, δήλωσε ο Σβεντ, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA.

Ο κ. Σβεντ δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των συλλήψεων. Το στέλεχος της εισαγγελίας πρόσθεσε ότι συγκεντρώνονται και αξιολογούνται στοιχεία για τα πρόσωπα αυτά και θα δοθούν στην δημοσιότητα κάποια εξ αυτών αργότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment