PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μακελειό στη Μόσχα


Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 46, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Έλενα Γκαλάνοβα.

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 46, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Έλενα Γκαλάνοβα.

“Με βάση τα νεότερα στοιχεία υπάρχουν 37 νεκροί και 46 τραυματίες, είπε η εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Τρεις ξένοι, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός υπήκοος, περιλαμβάνονται στα θύματα, ενώ πολλοί άλλοι ξένοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.Τα στοιχεία των τριών νεκρών ξένων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, στον κατάλογο των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον ένα άτομο από τη Γαλλία (δεν διευκρινίζεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα) και ένας Ιταλός, ο Ρομάνο Ροζάριο. Επίσης, η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Σουζάνα Φιάλοβα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν εξάλλου στα ρωσικά πρακτορεία ότι οι οι ρωσικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι επίκειτο μια επίθεση αλλά άφησαν να τους ξεφύγουν τρεις ύποπτοι.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή πράξη», αναφέρει σε μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Ο Ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον Ρωσικό αυτές τις δύσκολες ώρες», προσθέτει, τονίζοντας την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί και να παραπεμφθούν τη δικαιοσύνη.

Την επίθεση καταδίκασαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Από το Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε μήνυμά της προς τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζει τη “συμπάθειά” της και του ζητά να μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων.

Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς την “βάρβαρη και δειλή”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, εξέφρασε την “πλήρη αλληλεγγύη” των ιταλικών αρχών προς τη ρωσική κυβέρνηση “στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Leave a Comment