PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μαζικό το συλλαλητήριο των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα, για την υγεία


Στις 14 Μάη με ένα μαζικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι Λαϊκές επιτροπές, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής ολοκλήρωσαν έναν κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, παρεμβάσεων για την άθλια κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Στις 14 Μάη με ένα μαζικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι Λαϊκές επιτροπές, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής ολοκλήρωσαν έναν κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, παρεμβάσεων για την άθλια κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Οι δεκάδες αγωνιστικές παρεμβάσεις που προηγήθηκαν στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που συνεχώς οξύνονται, την άθλια κατάσταση στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα ΙΚΑ της περιοχής.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: το Νοσοκομείο «Λοιμωδών», που αντί για στυλοβάτης της υγείας του λαού παραμένει στην ουσία σφραγισμένο, η απαξίωση του «ΑΤΤΙΚΟΝ», οι τεράστιες ελλείψεις στα ΙΚΑ τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης στο κέντρο βρεφών «Μητέρα», στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου κ.ά. Με μαζικές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς σε Νοσοκομεία – ΙΚΑ, στις γειτονιές, όλο το προηγούμενο διάστημα οι Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία και οι φορείς που πήραν αυτή την πρωτοβουλία πάνω απ’ όλα έδειξαν καθαρά τον πραγματικό αντίπαλο του λαού και στο χώρο της υγείας. Δηλαδή τα μονοπώλια, τους μεγαλέμπορους της υγείας, τους φαρμακοβιομήχανους, την Ε.Ε που τους στηρίζει και τις κυβερνήσεις, χθεσινές και σημερινές, που θέλουν την υγεία εμπόρευμα και τον ασθενή πελάτη.

Ξεδιπλώσαμε μέσα στο λαό της περιοχής την αλήθεια που λέει, ότι ο πλούτος που παράγεται καθώς και τα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας ειδικά στο χώρο της υγείας μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό, αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση σ’ όλη αυτή την πολύμορφη διαδικασία από εργαζόμενους, άνεργους, λαϊκές οικογένειες. Ανταπόκριση, που σφράγισε και το πρώτο μαζικό συλλαλητήριο – σταθμό, στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, καθώς και την μαζική συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» στην Αγ. Βαρβάρα.

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του συλλαλητηρίου στις 14 Μάη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας έδειξε ότι στις μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο χώρο της υγείας θα προστεθούν και άλλες, τα προβλήματα θα μεγαλώσουν. Η φράση – απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού στα αιτήματα της αντιπροσωπείας πως «ότι κλείνει, δύσκολα ξανανοίγει» και ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», δείχνει καθαρά ότι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει προτεραιότητά της την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.Τα 500 εκατομμύρια που η συγκυβέρνηση ακουμπάει στο πολεμικο-βιομηχανικό μονοπώλιο της ΛΟΚΧΗΝΤ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αποτυπώνουν και τις προτεραιότητές της. 500 εκατομμύρια για να βομβαρδίζουν ανθρώπινες ζωές αντί να δοθούν για να σώζουν ζωές λαϊκών ανθρώπων που κυριολεκτικά κινδυνεύουν από τα χάλια της δημόσιας υγείας.

Οι λαϊκές επιτροπές, τα σωματεία και οι φορείς καταγγέλλουμε τη στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης που εκτός των άλλων αρπάζει και τα αποθεματικά των νοσοκομείων για να πληρώνει τους δανειστές – δυνάστες του λαού. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να διατηρεί τις αντιλαϊκές ανατροπές της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑ.ΣΟ.Κ οδηγώντας σε επικίνδυνα μονοπάτια την λαϊκή υγεία. Καταγγέλλουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που «ψήνεται» με τους «εταίρους» με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας, ακόμα πιο αποφασιστικά πιο μαζικά να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν υγεία, σύγχρονα νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό. Λεφτά για την υγεία και όχι για το ΝΑΤΟ. Τους καλούμε να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας, η φωνή του λαού που διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες του στην υγεία – στην παιδεία – στο μισθό – στην σύνταξη.

Για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Για να περάσει ο πλούτος που παράγεται στα χέρια του λαού που τον παράγει.

Καμιά Ανοχή – Καμιά Αναμονή.

Τώρα οργάνωση της πάλης – Ξεσηκωμός

Λαϊκή Αντεπίθεση για όλο το Δίκιο μας.

Λαϊκές Επιτροπές – Σωματεία –

Φορείς Δυτικής Αθήνας, Μενιδίου – Φυλής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment