PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια


Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και σε πολλές περιπτώσεις καθολική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το ποσοστό συμμετοχής στα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, τα πλοία, τις μεταφορές, τα λιμάνια, τη Χαλυβουργία, την Coca Cola και την οικοδομή έφθασε το 100%, ενώ στις Τράπεζες τη ΔΕΗ τον ΟΤΕ τα ΕΛΤΑ και την ΕΥΔΑΠ ξεπέρασε το 90%.

Με κυρίαρχα συνθήματα στα πανό “κάτω τα χέρια από τις εργασιακές και ασφαλιστικές κατακτήσεις” και “ως εδώ, δεν αντέχουμε άλλο”, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, διαδηλωτές από την περιοχή της Κερατέας με το σύνθημα “ο αγώνας της Κερατέας είναι αγώνας όλων μας”, εκπρόσωποι του Κινήματος “Δεν πληρώνω”, μετανάστες, ακόμη και μπλοκ αλληλέγγυων των μεταναστών απεργών πείνας του μεγάρου Υπατία, πορεύτηκαν μέσω της Πατησίων και της Σταδίου προς το κτίριο της Βουλής.

Εντάσεις ωστόσο σημειώθηκαν τόσο στην πορεία προς το Σύνταγμα, όσο και στην “καρδιά” της πλατείας, και μικροεπεισόδια με ρίψεις μολότοφ και ευρεία χρήση χημικών.

Συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, ενώ μολότοφ χτύπησε αστυνομικό, χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά, και μηχανή της ομάδας “Δίας” παραδόθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγιναν συνολικά 26 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις. Ένας εκ των συλληφθέντων έφερε επάνω του τσεκούρι και ένα τόξο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment