PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μαγκουνής: «Το απόλυτο μας δίνει επιπλέον κίνητρο»


Για την εντυπωσιακή πορεία του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα μίλησε ο φόργουορντ της ομάδας, Σπύρος Μαγκουνής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου.

Ο έμπειρος άσος τόνισε ότι κανείς δεν έχει κατακτήσει την άνοδο απλά με το πρωτάθλημα χειμώνα, ενώ αναφερόμενος στο απόλυτο σερί που τρέχουν στη σεζόν, σημείωσε ότι αυτό το γεγονός λειτουργεί και ως ένα έξτρα κίνητρο εν όψει συνέχειας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σερί (13-0) που τρέχει ο ΓΣ Περιστερίου:

«Σε κάθε παιχνίδι δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα, από το ξεκίνημα της σεζόν κοιτάμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά κι έχουμε καταφέρει να είμαστε αήττητοι μετά από 13 αγωνιστικές.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζει ή μας χαλαρώνει… Το αντίθετο, μάλιστα, μας δημιουργεί επιπλέον κίνητρο για την συνέχεια, ώστε να είμαστε το ίδιο καλοί, αν όχι και καλύτεροι για τους αγώνες που έρχονται.

Τώρα τα ρεκόρ και τα στατιστικά στοιχεία για κάποιους είναι ιδιαίτερα σημαντικά, για μένα προσωπικά είναι απλώς… αριθμοί, αυτό που θέλουμε εμείς είναι στο τέλος της χρονιάς να είμαστε πρωταθλητές. Τώρα αν το καταφέρουμε αυτό  αήττητοι, με μία ήττα ή περισσότερες νομίζω δεν θα ενδιαφέρει κανέναν μας, αφού το ζητούμενο είναι να επιστρέψει ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου εκεί όπου ανήκει».

 

Για την επικείμενη (20/1) εκτός έδρας αναμέτρηση με το Μαρούσι:

«Το Μαρούσι έχει δείξει ότι ειδικά στην έδρα του παίζει πάρα πολύ καλά, είναι “σκληρή” ομάδα, τα περισσότερα παιδιά αρκετά χρόνια μαζί, κάτι που σημαίνει πως έχουν φοβερή ομοιογένεια, οπότε δεν μπορούμε να κοιτάξουμε ούτε τη βαθμολογική θέση των δυο ομάδων, ούτε αν είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Πρέπει να πάμε εκεί όσο πιο έτοιμοι γίνεται και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με απόλυτη σοβαρότητα, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Εμείς είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο αγωνιστικά, όσο κι από θέμα ψυχολογίας. Ειδικά όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας έχουμε δείξει ότι προσεγγίζουμε τους αγώνες με ακόμα μεγαλύτερη σοβαρότητα και συγκέντρωση και παρουσιαζόμαστε με τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

Αυτό οφείλεται στο ότι άπαντες στην ομάδα ξέρουμε τον λόγο που βρισκόμαστε εδώ, ποιος είναι ο στόχος, είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι κι έχουμε όλοι τo ίδιο κίνητρο. Ξέρουμε ότι όλοι θέλουν να μας κερδίσουν, κανείς δεν παίζει για να χάσει άλλωστε, από κει και πέρα, όμως, έχουμε δείξει ότι βάσει δυναμικής, βάθους και ποιότητας ρόστερ όλα τα παιχνίδια είναι στο χέρι μας κι αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο ματς στο Μαρούσι. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, νομίζω ότι δύσκολα θα χάσουμε από οποιονδήποτε».

 

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:

Είναι μια δύσκολη και ιδιαίτερη κατηγορία η Α2. Βλέπουμε κι ομάδες που είναι πιο χαμηλά βαθμολογικά καταφέρνουν να κάνουν νίκες εκτός έδρας, έχουν γίνει αρκετές εκπλήξεις, ευτυχώς καμία εις βάρος μας.

Το καλό είναι ότι εμείς έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και –  ειδικά στα ματς εκτός έδρας – να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις κατακτώντας τις νίκες που θέλουμε.

Είναι γεγονός πως αυτή την στιγμή είμαστε στην κορυφή, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος. Κανείς δεν ανέβηκε με… πρωτάθλημα χειμώνα.

Έχει ακόμα, λοιπόν, πολύ δρόμο και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το ίδιο τρόπο, σοβαρά και συγκεντρωμένα, γιατί υπάρχουν αρκετά παραδείγματα από τα προηγούμενα χρόνια, με ομάδες που ήταν πρώτες στα μισά και τελικά είτε να μην ανεβαίνουν, είτε να μπλέκονται στην διαδικασία των πλέι οφς.

Τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται ούτε στον πρώτο γύρο, ούτε από τα σερί. Πρέπει να φτάσουμε τον Μάιο και να είμαστε πρώτοι!»

 

Για το στοιχείο που έχει κάνει τον ΓΣ Περιστερίου να έχει ξεχωρίσει, μέχρι τώρα, από τους υπόλοιπους:

«Μπορεί να ακουστεί λίγο… κοινότυπο, αλλά έχουμε γίνει μια παρέα μεταξύ μας κι όσοι ζουν αυτή την ομάδα και παρακολουθούν την κατηγορία καταλαβαίνουν ότι δεν το λέω απλά για να γραφτεί.

Το “δέσιμο” που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα φέτος, το έχω δει στην καριέρα μου πολύ λίγες φορές κι αυτό είναι κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό για την επιτυχημένη μας πορεία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment