PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μαίνονται πυρκαγιές σε Ηλεία και Αρκαδία


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία και στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, στην Ηλεία, η πυρκαγιά καίει σε χαράδρα με κατεύθυνση προς τη Σκιλλουντία και την Φρίξα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο, επιχειρούν από νωρίς το πρωί προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γι’ αυτό και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των εναέριων και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων». O κ. Γεωργιόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκιλλουντίας».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «Είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». Ανέφερε ακόμη ότι «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος δήλωσε ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί». Ο ίδιος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις» ενώ, όπως είπε, φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

Στο μέτωπο της Ποταμιάς, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 81 δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment