PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μίκης Θεοδωράκης: «Προετοιμάζομαι για μάχη»


Δήλωσε σήμερα ο Μίκης σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΤΟΕ.

«Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι έχει τεράστια δύναμη. Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι για μάχη. Ας είμαι παράλυτος, ακόμα και με καροτσάκι να είμαι, θα δώσω μάχη» δήλωσε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΤΟΕ, για τη συναυλία που θα δώσει στο Ελληνικό την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας», εναντίον των σχεδίων για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου.

Ο Μίκης σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αφού οδήγησε στην πλήρη οικονομική καταστροφή τη χώρα, τώρα περνά στη νέα φάση της ρευστοποίησης».

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, «οι όροι του μνημονίου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εκπληρωθούν, όσες παράνομες περικοπές μισθών κι αν γίνουν, γι αυτό και ενεργοποιούνται οι εκποιήσεις με ιλιγγιώδεις ταχύτητες χωρίς τον έλεγχο του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου» ανέφερε, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αντιδράσουν.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης επικαλέσθηκε και την ύπαρξη έτοιμης μελέτης του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό πάρκο, με καινοτόμες μεθόδους και χρήσεις στα υπάρχοντα κτίσματα 500.000 τμ και στα 6.000 ελεύθερα στρέμματα, με την παράλληλη εξασφάλιση οικονομικής αυτοδυναμίας κατασκευής και λειτουργίας.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και μίλησαν κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ελληνικό οι δήμαρχοι , Αλίμου Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας Κώστας Κόκορης και Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment