PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μήνυση για τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε μήνυση χθες Τετάρτη σε βάρος της British Petroleum και άλλων εννέα εταιριών, κατηγορώντας τις για την τεράστια καταστροφή την οποία προκάλεσε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε μήνυση χθες Τετάρτη σε βάρος της British Petroleum και άλλων εννέα εταιριών, κατηγορώντας τις για την τεράστια καταστροφή την οποία προκάλεσε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού εφέτος μετά από έκρηξη σε εξέδρα άντλησης, διαρροή που υπήρξε η χειρότερη στην Ιστορία της χώρας.

Η μήνυση υποβλήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Ορλεάνη, όπου, ήδη, χιλιάδες άτομα καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της γιγαντιαίας εταιρίας του τομέα της ενέργειας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ δήλωσε ότι η μήνυση αφορά “παραβιάσεις ασφαλείας και των κανονισμών λειτουργίας”, στις οποίες αποδίδεται η έκρηξη της 20ής Απριλίου στην εξέδρα Deepwater Horizon, η οποία στοίχισε τη ζωή των 11 εργαζομένων σε αυτή και προκάλεσε την διαρροή σχεδόν 5 εκατομμυρίων βαρελιών αργού στον Κόλπο του Μεξικού.

“Σκοπεύουμε να αποδείξουμε ότι οι παραβιάσεις αυτές προκάλεσαν ή συνέβαλαν στην τεράστια διαρροή πετρελαίου και ότι οι κατηγορούμενες εταιρίες είναι ως εκ τούτου υπεύθυνες βάσει του νόμου, “Περί Μόλυνσης με Πετρέλαιο”, για τις ζημιές που υπέστη η κυβέρνηση στην προσπάθεια καθαρισμού, καθώς και τις οικονομικές ζημιές και τις περιβαλλοντικές ζημιές”, σημείωσε ο Χόλντερ.

“Επιδιώκουμε επίσης να επιβληθούν αστικές ποινές βάσει του νόμου Περί Καθαρού Νερού”, πρόσθεσε.

Στις εταιρίες περιλαμβάνονται οι Transocean Ltd, Anadarko Petroleum Corp, η θυγατρική της Mitsui & Co Ltd, MOEX, και η ασφαλιστική Lloyds του Λονδίνου.

Στην μήνυση δεν κατονομάζεται η Halliburton, η οποία είχε την ευθύνη για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου περιβλήματος στο “πηγάδι” πετρελαίου Macondo, ούτε η Cameron International, η οποία παρείχε τον εξοπλισμό για την άντληση· πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται και ο κατάλογος των κατηγορημένων είναι πιθανό να μεγεθυνθεί.

Ειδικοί σημείωναν ότι η νομική αυτή μάχη η οποία άρχισε χθες αναμένεται να είναι μακρόχρονη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment