PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μήνυση για καταπατήσεις στο Σχιστό


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πειραιά.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος για την καταπάτηση έκτασης περίπου 68.272 τ.μ στο Σχιστό, αντικειμενικής αξίας 2.619.386 ευρώ και αντίστοιχη εμπορική της τουλάχιστον διπλάσια.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος τόνισε: «Καταθέσαμε σήμερα μήνυση εναντίον παντός υπευθύνου για την καταπάτηση της δημοτικής μας περιουσίας στο μεγάλο τμήμα που διαθέτει ο Δήμος, στο Σχιστό.

Με αφορμή αυτή την πράξη, θέλω να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα επιστρέψουν στο Δήμο και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό που μας έχουν καταπατήσει, οποιοιδήποτε είναι αυτοί. Είναι απόλυτα ισχυρή αυτή η πολιτική μας βούληση και νομικά απολύτως τεκμηριωμένη.»

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Μιχαλολιάκος στην Εισαγγελία Πειραιά τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Κατόπιν ελέγχου που ξεκίνησε την Παρασκευή 15-4-2011, διαπιστώθηκε ότι γηπεδικά τμήματα ιδιοκτησίας Δήμου Πειραιά συνολικής έκτασης 68.272 τ.μ και ήδη κατά νεότερη καταμέτρηση έκτασης 61.807 τ.μ δε δηλώθηκαν στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο Περάματος με αποτέλεσμα να χαθεί η ενδεδειγμένη εκ του Νόμου προθεσμία δήλωσης και ως εκ τούτου να υφίσταται άμεσος κίνδυνος απώλειας των δικαιωμάτων επί του παραπάνω αναφερόμενου ακινήτου μας.

Η έρευνα συνεχίσθηκε προκειμένου να βρεθούν όλοι όσοι έχουν δηλώσει, ως καταπατητές, στο κτηματολόγιο γηπεδικά τμήματα που βρίσκονται εντός της παραπάνω ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, ως ιδιοκτησία τους καταπατώντας αναμφίβολα τη Δημοτική μας περιουσία, και ήδη έχουν ανευρεθεί αρκετοί που την κατέχουν παρανόμως. Για αυτούς έχουν ήδη δρομολογηθεί Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής και άλλες δικαστικές ενέργειες για την προστασία της περιουσίας του Δήμου.»

Παράλληλα από το Δήμαρχο ζητείται να διερευνηθεί και «σε ποιους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά επιδόθηκαν αντίγραφα των παραπάνω εγγράφων στο Κτηματολόγιο, ποιος ανέλαβε την υποχρέωση να παρακολουθεί την πορεία των εγγράφων στο Κτηματολόγιο ποιος ενδεχομένως παρέλαβε και πότε. Επειδή κατά το άρθρο 259 του ΠΚ οι αρμόδιοι υπάλληλοι έκαναν παράβαση των καθηκόντων τους με αποτέλεσμα να υποστεί ο Δήμος σημαντικότατη ζημιά , καταμηνύουμε πάντα υπεύθυνο για τη μη δήλωση του οικοπέδου του Σχιστού στο κτηματολόγιο Περάματος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment