PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μήνυση Αδ. Γεωργιάδη κατά Π. Πολάκη


Μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Παύλου Πολάκη και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η ενέργεια αυτή ήρθε σε συνέχεια της κόντρας του με τον κ. Πολάκη, αναφορικά με τους χειρισμούς του δεύτερου σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσληψη 100 γιατρών προς στελέχωση μονάδων ενταντικής θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε κάνει λόγο για σωρεία παρατυπιών στην αρχική λίστα επιτυχόντων, την οποία επεξεργάστηκε και τροποποίησε με αποτέλεσμα να μην την εγκρίνει το δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που τον οδήγησε στην παύση των μελών του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ευθύνη για το άνοιγμα των φακέλων των επιτυχόντων δεν έχει μόνο ο κ. Πολάκης, αλλά και όλο του γραφείο του, το οποίο τους ακούμπησε και τους επεξεργάστηκε.

«Αυτό είναι βαρύ κακούργημα τιμωρείται ρητώς με κάθειρξη άνω των 20 ετών», πρόσθεσε και τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν είχε νομική εξουσιοδότηση να ανοίξει τους φακέλους που είχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

«Ο κ. Πολάκης θεώρησε ότι ο διαγωνισμός που έκανε το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι σωστός, έχει δικαίωμα να το θεωρήσει αυτό. Μπορεί να στείλει το σώμα γενικών επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας να ελέγξει, μπορεί να ζητήσει επανάληψη του διαγωνισμού, μπορεί να τον αλλά δεν μπορεί να κάνει αυτό γιατί δεν έχει νομική εξουσιοδότηση», κατέληξε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. γνωστοποίησε ότι το παλαιό δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε αίτηση αναστολής της αποπομπής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment