PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας για την 1η Μαϊου


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Γιώργου Καπλάνη…

Φίλες και φίλοι

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και τιμής, συμβολίζει και υπενθυμίζει τους αγώνες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, αποτελώντας παράλληλα ορόσημο και πηγή έμπνευσης για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει εκ νέου αντιμέτωπους με τη βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας. Η ανεργία συνεχίζει να μαστίζει την κοινωνία, το οικογενειακό εισόδημα έχει συρρικνωθεί, τα με κόπο και αγώνες κεκτημένα εργατικά δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί και μοιραία, πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Στην Αγία Βαρβάρα, γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνέπειες αυτής της κατάστασης. Η πόλη μας ποτέ δεν άνηκε στην «οικονομική ελίτ». Είμαστε όμως άνθρωποι περήφανοι, αξιοπρεπείς, εργατικοί που δεν λυγίσαμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε τώρα.

Η εποχή μας καλεί επιτακτικά να βρούμε τρόπους διεξόδου και να διεκδικήσουμε προοπτική και λύσεις για όλους: νέους, εργαζόμενους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, των συνθηκών και των όρων εργασίας δεν πρέπει να αποτελούν ευχολόγια, αλλά βασικούς πυλώνες των καθημερινών επιδιώξεών μας.

Ευθύνη μας αλλά και βασικός στόχος μας είναι όλοι μαζί, ενωμένοι, να αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας, αντλώντας δύναμη και από το βαθύτερο νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Για να μπορέσουμε έτσι να κερδίσουμε το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Γιώργος Καπλάνης

Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment