PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις 120 δόσεις


Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η προθεσμία που έληγε σήμερα για την υπαγωγή οφειλετών, στη ρύθμιση εξόφλησης χρεών τους προς την εφορία, μέσω 120 -το πολύ- δόσεων.

Η παράταση αυτή, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών, δίδεται προκειμένου να επωφεληθούν από τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε στις 5 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν, αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, έως τις 27 Σεπτεμβρίου είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες, μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ, φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έως σήμερα, ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση αυξήθηκαν σε περίπου 510.000 φορολογούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

* Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.

* Μείωση του επιτοκίου από 5% στο 3%.

* Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως 1.000.000 ευρώ, να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε έως 120 δόσεις, που έως σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

* Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.

* Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση του ν. 4611/2019, να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.

* Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Νωρίτερα, παράταση της προθεσμίας, επίσης έως και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, έως σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό υπερβαίνει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγουν οι προθεσμίες για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος. Το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 500 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ και περίπου 1,1 δισ. ευρώ από τη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment