PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μέτρα για την κοινωνική προστασία


Δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό Λ.Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, καθώς επίσης και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.

Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011. Εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

Επιπλέον, στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Εξάλλου, η κατανομή ρόλων των αρμόδιων υπουργών και μελών της κυβέρνησης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ενόψει και της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τους Υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα και τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου . Στη σύσκεψη μετείχε και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Λουκάς Παπαδήμος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment