PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα


Τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα στη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, που παραδοσιακά παραχωρεί τέτοια εποχή.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εστάλη, ωστόσο, με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο.

«Δεν θέλουμε περαιτέρω κλιμάκωση» είπε η κ. Μέρκελ, και συνέχισε: «Για αυτό και πρέπει να μιλάμε και στις δύο πλευρές».

Μάλιστα, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μιλήσει σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχει όμως τακτική επαφή» δήλωσε η ίδια.

«Έχω συζητήσει τη διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας εντατικά με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν» είπε επίσης η κ. Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο κάνει τις τελευταίες ημέρες διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, να ταξιδεύει στην Αθήνα και στην Άγκυρα για επαφές με τους ομολόγους του.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει σήμερα, Παρασκευή, και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο ανάλογης επαφής του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στόχος είναι η αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης, καθώς η γερμανική προεδρία της ΕΕ ασκεί πιέσεις, ώστε Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι διάλογος με την Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες και με απειλές δεν μπορεί να γίνει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment