PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Λυπηρές και αχρείαστες οι νέες ενέργειες της Τουρκίας


«Λυπηρά» και «αχρείαστα» χαρακτήρισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τα «πρόσφατα μονομερή μέτρα» της Τουρκίας, τα οποία, όπως είπε, προκαλούν και «αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να τη μειώνουν». Παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες.

Όπως συμπλήρωσε, «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας». «Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών – και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας» κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment