PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: «Η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει»


Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζουν ευρωπαϊκές χώρες κατέδειξε ότι οι πιο “αδύναμες” εξ αυτών πρέπει να γίνουν πιο “ανταγωνιστικές”, ωστόσο η Ευρωζώνη “δεν κινδυνεύει”, εκτίμησε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζουν Ευρωπαϊκές χώρες κατέδειξε ότι οι πιο “αδύναμες” εξ αυτών πρέπει να γίνουν πιο “ανταγωνιστικές” ωστόσο η Ευρωζώνη “δεν κινδυνεύει”, εκτίμησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

“Δε νομίζω ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο. Αλλά σημειώνονται αναταραχή και καταστάσεις του είδους που ούτε θα ονειρευόμουν πριν ενάμισι χρόνο”, είπε η Μέρκελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι, πέρα από τα μέτρα ‘διάσωσης’ που συμφωνήθηκαν, συντονίζουμε την οικονομική μας δύναμη όλο και καλύτερα η μια με την άλλη χώρα”, συνέχισε. “Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί σήμερα πρέπει να βελτιωθούν”.

Η ζώνη του ευρώ και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της “δεν θα επιβιώσουν”, εάν δεν επιλυθούν τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών, δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

“Αντιμετωπίζουμε μία κρίση επιβίωσης. Οφείλουμε να εργασθούμε συντονισμένα για να επιτρέψουμε στην ευρωζώνη να επιβιώσει. Διότι, εάν δεν επιβιώσει η ευρωζώνη, δεν θα επιβιώσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω όμως ότι θα την ξεπεράσουμε”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment