PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο


Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία, διαβεβαιώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εν όψει της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα.

Σε δήλωσή της στην «Καθημερινή» η κ. Μέρκελ αναφέρει πως προσβλέπει «σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις» κατά την επίσκεψή της, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών.

Αναφέρεται επίσης στη μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποτελέσει «κίνητρο για το μέλλον» η πρόοδος που έχει σημειωθεί.

«Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment