PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Επικριτική στη συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας


Κατά των ειδικών απαιτήσεων της Φινλανδίας για εγγυήσεις από την Ελλάδα, τάσσεται η Γερμανίδα καγκελάριος.

Κατά των ειδικών απαιτήσεων της Φινλανδίας για εγγυήσεις από την Ελλάδα, τάσσεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συνεδρίαση των γερμανών βουλευτών της συμπολίτευσης, όπου επεσήμανε ότι η ελληνοφινλανδική συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Μέρκελ αφού επέκρινε τις εγγυήσεις που ζήτησε η Φινλανδία από την Ελλάδα, απέρριψε και τη θέση – πρόταση της υπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγεν για την παροχή μελλοντικών δανείων προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης μόνο έναντι καταβολής εγγυήσεων.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η πρόταση ακούγεται καλή, αλλά «δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Κατά των εγγυήσεων τάσσεται και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, υπογράμμισε ότι η συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας θα πρέπει να εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Μέρκελ επέκρινε επίσης τη θέση των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, εμμένοντας στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως ο κοινός δανεισμός θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας «ένωσης χρέους», όπως είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment