PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Θάσο και Βοιωτία


Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία.

Από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ’ όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες των ΟΤΑ.

 

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής. Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της Πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα Βαγγέλης Παληός ανέφερε πως «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή, ιδιαίτερα δύσβατη, την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κοίνυρα Θάσου, όπου το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη μία πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Τα εναέρια μέσα, τα οποία επιχειρούσαν νωρίτερα στην περιοχή αποχώρησαν καθώς η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα κυρίως, κατευθύνεται προς την θάλασσα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν πάντως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Υμηττό, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εστία φωτιάς, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπύρωσης, καθώς και σήμερα στην Αττική προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και στην Άρλα Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment