PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αλλά και οι κάτοικοι στην Αιτωλοακαρνανία και τον Έβρο, περιοχές που έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής ανάγκης.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αλλά και οι κάτοικοι στην Αιτωλοακαρνανία και τον Έβρο, περιοχές που έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής ανάγκης. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύει η υψηλή ένταση των ανέμων, που φτάνει τοπικά ακόμη και τα 9 Μποφόρ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η ευρύτερη περιοχή της Λευκίμης Έβρου, όπου ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατακαίει επί τρείς ημέρες πανέμορφα δάση με πεύκα, βελανιδιές οξείες αλλά και καλλιέργειες, έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30, 000 στρέμματα δάσους. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από το μεσημέρι τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ισπανία και τη Γαλλία ενώ ο στρατός με μηχανήματα ανοίγει αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψει την πορεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αγρότης κατηγορείται για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς απο αμέλεια. Εξ αιτίας του νέφους από καπνό που έχει καλύψει την Αλεξανδρούπολη, η Διεύθυνση Υγείας Έβρου καλεί τους κατοίκους να έχουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Ευηνοχώρι και ο Άγιος Θωμάς Μεσολογγίου, όπου μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές ενώ από το πρωί στα μέτωπα επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης . Η φωτιά έκαψε αγροικίες, στάνες, καλλιέργειες, ελαιόδεντρα και πυκνό δάσος ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά στο Θέατρο της Αρχαίας Καλυδώνας.

Πυρκαγιά στην περιοχή της Ασέας κοντά στο χωριό Πάπαρι του δήμου Τρίπολης, εκδηλώθηκε το πρωί γύρω στις 11:30, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής, δήλωσε ότι απειλείται το χωριό Πάπαρι και απομακρύνονται οι κάτοικοι με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ έκανε έκκληση για τη συνδρομή βυτιοφόρων από γειτονικούς δήμους και πολίτες να συνδράμουν και να πάνε στο σταθμό διοδίων Ασέας, προκειμένου να τους κατευθύνει η Πυροσβεστική. Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνει μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής ενώ ρίψεις νερού κάνουν και αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Λιόσια

Μικρής έκτασης υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χθες το βράδυ στην Άνω Γλυφάδα. Η φωτιά που βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στα Άνω Λιόσια. Εικοσιπέντε πυροσβέστες, με δέκα οχήματα και έντεκα άτομα πεζοπόρο αντιμετώπισαν άμεσα το μέτωπο της φωτιάς.

Σε εξέλιξη φωτιές σε πολλες περιοχές της χώρας

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα η μεγάλη φωτιά στο Στανό Αμφιλοχίας, στις Νεγράδες Ιωαννίνων, στο Κυλιώμενο Ζακύνθου. Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται δύο μέτωπα στη Ζάκυνθο, στις Ορθονιές και το Κοιλιομένο, καθώς και στην Γαβρολίμνη Ναυπάκτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment