PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μάχες σε όλα τα μέτωπα


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μάχες στη Λιβύη για τον έλεγχο των πόλεων στα ανατολικά της χώρας.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μάχες στη Λιβύη για τον έλεγχο των πόλεων στα ανατολικά της χώρας.

Τα βομβαρδιστικά του Καντάφι έστρεψαν σήμερα τα πυρά τους εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Ατζαμπίγια αφού είναι η τελευταία πριν από το προπύργιό των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το ποιος ελέγχει τελικά την παραλιακή πόλης της Μπρέγκα, καθώς και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν πως την έχουν καταλάβει.

Οι ΥΠΕΞ των χωρών της G8 δεν συμφώνησαν τη Δευτέρα τελικά για την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι προσκάλεσε την Κυριακή, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία να επενδύσουν στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας του.

Ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Μούσα Κούσα συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Αμπντελιλάχ Αλ Χατίμπ στη Τρίπολη τη Δευτέρα και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν και μια δεύτερη συνάντηση αύριο Τρίτη, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο Jana.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ο κ. Αλ Χατίμπ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας , έφτασε στην Τρίπολη για να δεί “την πραγματική κατάσταση” που επικρατεί στη Λιβύη.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι επικράτησαν στην πόλη Ζουάρα και ανακατέλαβαν μία από τις τελευταίες πόλεις- προπύργια των εξεγερμένων στην δυτική Λιβύη, δήλωσε ένας κάτοικος.

“Η Ζουάρα είναι στα χέρια τους τώρα. Την ελέγχουν και δεν υπάρχουν ίχνη από εξεγερμένους. Τώρα είναι στο κέντρο, ο στρατός και τα άρματα μάχης”, ανέφερε ο κάτοικος.

“Οι μάχες σταμάτησαν και είναι εδώ. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε εμάς και φοβόμαστε ότι μπορεί να διαπράξουν εγκλήματα. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε στο θεό να μην τα διαπράξουν”, πρόσθεσε.

Σκληρές μάχες μαίνονται στα ανατολικά της Λιβύης.

Η Μπρέγκα έγινε θέατρο χερσαίων επιδρομών, με τα αμφότερα τα αντίπαλα στρατόπεδα να δηλώνουν ταυτόχρονα πως την ανακατέλαβαν επιτυχώς.

Η Αζνταμπίγια δέχτηκε το πρωί αεροπορικές επιθέσεις. Εκατοντάδες πολίτες εγκατέλειψαν την πόλη ζητώντας καταφύγιο στα ανατολικά, προς τη Βεγγάζη, παρά την αμμοθύελλα που σημειώθηκε στην περιοχή.

Η πόλη προετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι, που προελαύνουν προς την “πρωτεύουσα” των αντικαθεστωτικών την Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι δυνάμεις πιστές στον Καντάφι επιτέθηκαν στην ανατολική είσοδο της πόλης Ζουάρα στη δυτική Λιβύη, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Λίγες ώρες αργότερα η πόλη δέχθηκε και βομβαρδισμούς κατά τους οποίους τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Κάτοικος της Ζουάρα είπε αργότερα στο Reuters ότι αντικαθεστωτικοί και κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται στην παράλια πόλη της Μεσογείου, που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. δυτικά της Τρίπολης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment