PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μάντζαρης: «Στις χαρές και στις λύπες μαζί, είμαστε Περιστέρι από επιλογή» (video)


Στο restart που επιχειρεί το Περιστέρι τη φετινή χρονιά, δεν ήταν δυνατόν να μην είναι παρών ένα δικό του παιδί, ο Αντώνης Μάντζαρης. Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ μιλά στο peristerinews.gr, αποκαλύπτοντας ότι χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να πει το «ναι» στην επιστροφή, τόνισε ότι φέτος δεν υπάρχει συμβιβασμός με τίποτα λιγότερο από την άνοδο και το πρωτάθλημα, ενώ βάζει στην πραγματική του διάσταση την επιλογή του να είναι κάποιος οπαδός της ομάδας.

Αντώνης Μάντζαρης για όλα…

Σαν να αποτελεί νόμο και δικό του καθήκον, ο Αντώνης Μάντζαρης πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στο σπίτι του και στην ομάδα της καρδιάς του στην πιο δύσκολη στιγμή της.

Ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να πει το «ναι» στη μεγάλη επιστροφή, γυρνώντας την πλάτη σε ομάδες της Α1 και της Α2, αφού η καρδιά έλεγε Περιστέρι και μόνο και δίνει το σύνθημα για την επιστροφή στα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο 30χρονος άσος μιλά για πρώτη φορά μετά την επιστροφή στο peristerinews.gr και αποκαλύπτει όλο το… παρασκήνιο της επιστροφής του, μιλά για το στόχο της φετινής σεζόν που δεν είναι τίποτα λιγότερο από την άνοδο, ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στους Περιστεριώτες οπαδούς, τονίζοντας το αυτονόητο: Περιστέρι δεν γίνεσαι για τους τίτλους, αλλά για όλα όσα αντιπροσωπεύει η πόλη του.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Αντώνης Μάντζαρης στην κάμερα του peristerinews.gr:

Έπειτα από τρία χρόνια επιστροφή στο σπίτι! Κι όταν λέμε σπίτι στην κυριολεξία σπίτι, και μάλιστα σε μια από τις δύσκολες περιόδους του Περιστερίου…

«Όταν μου έγινε η πρόταση για την ομάδα, μου λένε “έρχεσαι στο Περιστέρι;”. Ακόμα δεν ξέραμε αν θα παίξουμε στην Α2 ή στη Β’ Εθνική, αλλά εγώ ανεξαρτήτου κατηγορίας είπα “έρχομαι”. Για μένα δεν είναι απλά μια ομάδα, έχω μεγαλώσει εδώ! Ακόμα και όταν παίζω σε άλλη ομάδα, έρχομαι και βλέπω τα παιχνίδια μαζί με τον αδερφό μου. Το σπίτι μας είναι στο Περιστέρι, οπότε για μένα είναι κάτι ιδιαίτερο. Η απόφαση δεν ήταν πολύ δύσκολη, είχα μιλήσει με τον κόουτς Καραγιάννη, που τον ξέρει από πιο παλιά που είχαμε συνεργαστεί, μίλησα και με τον κύριο Πανταζόπουλο. Μου είπαν ότι η ομάδα πάει να κάνει ένα restart. Και επειδή στο προηγούμενο restart ήμουν εδώ και φτάσαμε στην Α1, ευελπιστώ να κάνω το ίδιο».

Το ένιωσες ως καθήκον να επιστρέψεις στην ομάδα τη σεζόν που αυτή βρίσκεται στη Β’ εθνική;

«Σίγουρα. Για μένα είναι κάτι ιδιαίτερο. Το θέμα είναι να κάνεις την επιλογή που πρέπει, τη χρονική στιγμή που πρέπει. Πρέπει οι συνθήκες να είναι ιδανικές για να κάνεις ένα βήμα πίσω και να προχωρήσει η ομάδα. Ζύγισα τα πράγματα και είδα ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, ίσως και καλύτερα από ιδανικές, οπότε η απόφαση ήταν πολύ εύκολη».

Ποιο ήταν αυτό το στοιχείο που σε έπεισε να επιστρέψεις, τη στιγμή που είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες υψηλότερων κατηγοριών;

«Το κορυφαίο είναι ότι όταν είχαμε μιλήσει με τον Εθνικό ήταν να παίξει Α1 και στην ουσία είχα την επιλογή να παίξω Α1, άσχετα αν στο τέλος δήλωσε αδυναμία. Είμαι προπονητής και στον Έσπερο Καλλιθέας και ένα βράδυ χτύπησε το κινητό μου. Ήταν ο Γιώργος Πανταζόπουλος και μου λέει: “Αντώνη, είχαμε συμβούλιο. Θα παίξουμε Β’. Έρχεσαι;”. Του απάντησα ότι θα του πω αύριο. “Όχι, όχι θέλω να μιλήσουμε τώρα”, μου είπε και μέσα σε 5 λεπτά είπα το “ναι”.

Αυτό δείχνει ότι έχει ξεπεραστεί μια αμιγώς επαγγελματική σχέση με τη διοίκηση…

«Σίγουρα. Εδώ ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, εδώ μεγάλωσα. Είναι διαφορετικό για μένα. Το καλοκαίρι που δεν παίζω στο Περιστέρι, ερχόμαστε εδώ και παίζουμε μονά. Εδώ είναι η ζωή μας».

14625737_10209264602685187_1990164088_o

Ο στόχος της ανόδου είναι ο πλέον ξεκάθαρος ή πάμε βήμα-βήμα και όπου βγει;

«Ο στόχος της ανόδου είναι σίγουρος. Όλοι οι αντίπαλοι το ξέρουν, αλλά κι εμείς, ότι είμαστε το πρώτο φαβορί, ωστόσο δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια, αλλά να το δείξουμε και στο γήπεδο. Το Περιστέρι δεν αξίζει να παίζει Β’ Εθνική, βέβαια με δικά του λάθη έφτασε εδώ. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, βασει ρόστερ είμαστε μια καλή ομάδα Α2. Αν είμαστε σοβαροί και κάνουμε αυτά που δουλεύουμε όλη μέρα, θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα».

Νιώθετε πίεση πάνω σας που παρα το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στη Β’ εθνική, πρέπει ταυτόχρονα να αντιπροσωπεύετε μια πολύ βαριά φανέλα, με μεγάλη ιστορία;

«Αυτό που λες ισχύει, αλλά όταν το καλοκαίρι συζητάς με μια ομάδα και σου θέτει τους στόχους, τα ζυγίζεις αυτά τα πράγματα και κρίνεις τι είναι καλύτερο και τι όχι. Όλα τα παιδιά είναι εδώ συνειδητά. Είναι ένα κομμάτι που πέρυσι στοίχισε στην ομάδα, γιατί τα παιδιά αγχώθηκαν παραπάνω, αλλά η φετινή ομάδα είναι διαφορετικά στημένη, είμαστε έμπειρα παιδιά, έχουν πολλοί παραστάσεις από Α1, όπως ο Τασιόπουλος. Τα παιδιά πιστεύω θα αντέξουν το βάρος της φανέλας και αυτό θα βγει στο παρκέ».

Είσαι και προπονητής;

«Ναι, ναι. Ξεκίνησα από την Άμιλλα Περιστερίου και το κάνω ως χόμπι και μακάρι να τραβήξει».

Οπότε, σε ρωτάω και ως παίκτη και ως προπονητή, ποια είναι τα στοιχεία που κρατάτε από το ματς με την Ελευσίνα και ποια χρήζουν βελτίωσης;

«Κατ’ αρχάς εμείς είμαστε πολύ νέα ομάδα, σε σχέση με την Ελευσίνα που είναι πιο έτοιμη από πέρυσι. Αυτό που κρατάμε -το είπαμε και με τον κόουτς- είναι η νίκη, γιατί θεωρούμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που δείξαμε. Παρόλο που κερδίσαμε, παίξαμε κάκιστο μπάσκετ και δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της ομάδας που έχουμε. Κρατάμε μόνο τη νίκη και τίποτα παραπάνω, αφού ήταν ένα κακό ματς για μας».

Από τα πλέον ενθαρρυντικά στοιχεία του αγώνα ήταν η παρουσία των οπαδών της ομάδας σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι ένα επιπλέον όπλο του Περιστερίου συγκριτικά με τους αντιπάλους του;

«Είναι σίγουρο. Κάποια παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει στο Περιστέρι, μόλις ξεκίνησε το ματς με την Ελευσίνα και κοιτάς ότι όλο το γήπεδο είναι δικό σου. Μου είπαν “τι γίνεται εδώ πέρα;”. Έχω βρεθεί και σε άλλες ομάδες με κόσμο, αλλά αυτό που κάνει το Περιστέρι μέσα και έξω, κάθε φορά, που η ομάδα κερδίζει ή χάνει, είναι σπουδαίο. Αυτό δεν αγοράζεται. Αυτό το έχεις ή δεν το έχεις ως ομάδα. Το Περιστέρι είναι τυχερό που το έχει αυτό. Μακάρι εμείς να κάνουμε τον κόσμο να ευχαριστηθεί με την ομάδα και θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος για να στηθεί μια ομάδα από την αρχή είναι αυτός. Πρωταθλητισμός, Β’ Εθνική, Α 2, να πάμε στην Α1, να κερδίζουμε φιλάθλους και να έχουμε μεγαλύτερο πυρήνα».

Είναι μαγική η λέξη «υγεία»;

«Σίγουρα. Την πρώτη χρονιά που ήμουν εδώ ως έφηβος και αποχώρησε η ομάδα για οικονομικούς λόγους και τα έχω ζήσει σε όλες τις κλίμακες. Η υγεία είναι το Α και το Ω. Μπορεί μια ομάδα να έχει φανέλα, γήπεοδ και κόσμο, αλλά αν δεν έχει χτιστεί σε σωστές βάσεις, βλέπουμε ότι καταστρέφονται. Έγινε με την ΑΕΚ, με τον Πανιώνιο, το Περιστέρι. Όλες αυτές οι ομάδες χωρίς υγεία. Το Περιστέρι πλέον λειτουργεί σε πολύ σωστές βάσεις, στις Ακαδημίες γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Είναι όλο το Περιστέρι που κάνει ένα restart και σε σωστές βάσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία».

Επόμενο ματς με την Κηφισιά, με τον στόχο να είναι προφανής…

«Σίγουρα, ο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Τώρα όμως θέλουμε να παίξουμε και καλό μπάσκετ, γιατί στο προηγούμενο ματς ήμασταν πολύ κακοί. Τώρα και εμείς βρίσκουμε σχήματα, τώρα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και αν κάνουμε ένα καλό ματς, όπως έχουμε δουλέψει αυτή την εβδομάδα θα έχουμε ένα πολύ καλό απόγευμα».

Η παρουσία του κόσμου θα είναι ένα έξτρα κίνητρο;

«Σίγουρα. Εμείς σε κάθε ματς πρέπει να κερδίζουμε οπαδούς. Να τελειώσει αυτή η χρονιά και το γήπεδο να είναι γεμάτο κόσμο».

Ως από τους πλέον εμβληματικούς παίκτες της ομάδας έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο;

«Θα πω αυτό που λένε οι Fentagin με ένα σύνθημα. Στις χαρές και στις λύπες μαζί. Αυτό είναι το θέμα. Περιστέρι δεν είσαι επειδή έτσι ξύπνησες, αλλά από επιλογή. Δεν είσαι για τους τίτλους, αλλά επειδή πρεσβεύει κάποια πράγματα, γι’ αυτό και εμείς αρχίζουμε να έχουμε οπαδούς δικούς μας. Ούτε Παναθηναϊκούς, ούτε Ολυμπιακούς. Είναι Περιστέρι, είναι Fentagin, είναι τοπικιστικό. Περιστέρι είμαστε από επιλογή, οπότε πάμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε την ομάδα, στις χαρές και στις λύπες».

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=h64y9tZD9bo&w=880&h=480]

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment