PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μάλτα-Ελλάδα 0-1


Λυτρωτής ο Τοροσίδης.

Ο Βασίλης Τοροσίδης λύτρωσε την εθνική ομάδα στο 94′ και με το τέρμα του έδωσε τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στη Μάλτα (0-1) για τα προκριματικά του EURO 2012.

Με αυτή τη νίκη η εθνική ομάδα φιγουράρει πλέον στη πρώτη θέση του έκτου ομίλου μετά το «κάζο» της Κροατίας (ήττα από τη Γεωργία) και πλέον είναι στο χέρι της να φτάσει στη τελική φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε αυτό που ήθελε (νίκη) όμως σε ακόμα ένα παιχνίδι έμεινε πολύ μακριά από μία καλή εμφάνιση.

Η εθνική ξεκίνησε πολύ νωθρά την αναμέτρηση καθώς οι διεθνείς δεν έβρισκαν εύκολα κενούς χώρους για να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της Μάλτας η οποία στα πρώτα 45 λεπτά δεν πιέστηκε ιδιαίτερα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίχτες του Φερνάντο Σάντος καταγράφηκε στο 16′ σε πάσα του Νίνη και γυριστό συρτό σουτ του Τοροσίδη που έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έδειξαν να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους και να κλείνουν τους διαδρόμους στους Έλληνες διεθνείς παρά ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους.

Καλή φάση για την Ελλάδα στο 38′, με τον Καρουάνα να κόβει την τελευταία στιγμή τον Σαλπιγγίδη.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές φάσεις στις δύο εστίες με την εθνική να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει τις προϋπόθεσεις για το γκολ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η εθνική έφτασε κοντά στο γκολ (46′) όταν από πάσα του Κατσουράνη ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάμπερ.

Στο 54′ ο τερματοφύλακας της Μάλτας είπε «όχι» σε κεφαλιά του Τοροσίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό (55′) ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 56′ η Μάλτα απείλησε με τον Μπογκντάνοβιτς αλλά πριν σουτάρει, ο Καραγκούνης πρόλαβε έβαλε τη προβολή και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Χάμπερ και πάλι αντέδρασε σωστά και απέκρουσε στο 61′ του σουτ του Κατσουράνη, ενώ στο 65′ πρόλαβε τον Λυμπερόπουλο πριν σουτάρει και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 84′ η εθνική έμεινε με δέκα παίχτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Παπασταθόπουλου για ένα μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η εθνική βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με την κεφαλιά του Τοροσίδη 0-1.

Κίτρινες: 90’+ Κοέν – 58′ Τζαβέλλας, 88′ Τοροσίδης

Κόκκινες: 84′ Παπασταθόπουλος

Διαιτητής: Βάινερ (Γερμανία)

Μάλτα: Χάμπερ, Καρουάνα (46′ Πάτσε), Μάμο, Σκίμπερας, Άγκιους, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μιφσούντ, Μπάχαντα (78′ Φένεχ), Σκέμπρι (90’+1 Κοέν).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης (81′ Κονέ), Λυμπερόπουλος (70′ Μήτρογλου), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (61′ Φετφατζίδης).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment