PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Λύτρωσε τον Ατρόμητο στο 95′ ο Γιακουμάκης


Με τον Γιακουμάκη να είναι η χρυσή αλλαγή και ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, σκοράροντας στο 95′, ο Ατρόμητος πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικό από άποψη ρυθμού, παραγωγής φάσεων και ανοιχτού ποδοσφαίρου. Το γρήγορο γκολ από πλευράς Ατρόμητου άνοιξε για τα καλά το παιχνίδι και βοήθησε στον καλό ρυθμό.

Μόλις στο 3’, έπειτα από λάθος του Κουτρουμπή, ο Μανούσος έφυγε στο τετ α τετ, το σουτ που επιχείρησε κόντραρε με την μπάλα να παίρνει ύψος και να τη διεκδικούν ο επιθετικός του Ατρομήτου με τον αμυντικό του ΟΦΗ. Ο Μανούσος βγήκε νικητής, αφού κατάφερε να την κοντρολάρει εντός περιοχής, να γυρίσει μέτωπο προς την εστία αποφεύγοντας τον Κουτρουμπή και με κοντινό σουτ να ανοίξει το σκορ.

Οι Κρητικοί μετά το γκολ βγήκαν μπροστά, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μέγιερι.

Αυτό μέχρι και το 21′. Τότε, στην πρώτη και τελευταία φάση του ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο, Σεμέδο και Ναμπί έπαιξαν ωραία το ένα – δύο κι ο δεύτερος με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μέγιερι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας πραγματικά κυριάρχησε στο γήπεδο!

Στο 27′, είχε μοναδική διπλή χαμένη ευκαιρία με δύο δοκάρια! Πρώτα ο Ενσικουλού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σωτηρίου και την αδράνεια του Μπράουν, σούταρε και είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης ο Ρόσα πήρε το… ριμπάουντ, αλλά και το δικό του σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι σώζοντας τον ΟΦΗ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην άμυνα των Κρητικών, όμως το χαλούσαν στην τελική πάσα.

Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο πρώτο μέρος ήταν στο 41′, όταν ο Νέιρα έκανε λάθος και… τροφοδότησε τον Ανδρούτσο, εκείνος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Μπορούσε να περάσει στον Ενσικουλού που απλά θα έσπρωχνε την μπάλα στην κενή εστία, όμως δεν το έκανε και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο, αδικώντας τον σαφώς ανώτερο Ατρόμητο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 14 συνολικά τελικές προσπάθειες, με τον Ατρόμητο να έχει εννιά και τον ΟΦΗ πέντε και με σπουδαίο θέαμα.

Περισσότερο προσεκτικές και με πιο κλειστούς χώρους εμφανίστηκαν στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ να φτάνει κοντά στο γκολ μόλις στο 52’, όταν ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε με το εσωτερικό φάλτσο, με την μπάλα να περνάει από τον Μέγερι, αλλά τον Γούτα που ακολουθούσε να τη στέλνει κόρνερ αλλά και στο 72’, όταν ο ίδιος παίχτης είχε σουτ στο δοκάρι.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο έγινε… ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να κυνηγούν λυσσασμένα το γκολ της νίκης.

Τελικά το βρήκε ο Ατρόμητος με… buzzer beater, με τον Γιακουμάκη να γίνεται ο ήρωας της τελευταίας στιγμής. Σε «νεκρό χρόνο» κι ενώ είχαν συμπληρωθεί τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων στο ματς, ο Ενσικουλού έφυγε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Γιακουμάκης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 και χαρίζοντας μεγάλη νίκη στον Ατρόμητο, στο πρώτο ματς μετά την «εποχή Αναστασίου».

Ατρόμητος: Μέγερι, Γούτας, Χαρίσης, Γκάλο, Ανδρούτσος (72’ Βέλλιος), Μπαένα, Μανούσος (84’ Ούμπιντες), Ενσικουλού, Ρόσα (61’ Γιακουμάκης), Ρισβάνης, Ταλόσα

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μάνος (65’ Φιγκεϊρέδο), Ναμπί (87’ Στάικος), Σεμέδο (94’ Φερέιρα), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Μπράουν

Σ. Οφρυδόπουλος: Διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος και ο συνεργάτης του, Γιώργος Κορακάκης, οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα στον σημερινό αγώνα, μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Αναστασίου, έμειναν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Ατρομήτου στο παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Ο νεαρός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στο πείσμα που έδειξε η ομάδα του, αλλά και στο γεγονός ότι κυνήγησε το γκολ της νίκης μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Μας βοήθησε πολύ που παραλάβαμε μια ομάδα από τον κ. Αναστασίου που μπορούσε να υποστηρίξει ό,τι εμείς θα εφαρμόζαμε. Όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που έχει λογική και φιλοσοφία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, πιέσαμε, πετύχαμε γκολ, σκοράραμε και μπορούσαμε να το τελειώσουμε. Ήταν τρεις βαθμοι σε ένα παιχνίδι κομβικό, αλλά όχι χωρίς αύριο.

Διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι το τέλος και για αυτό δικαιωθήκαμε. Οι παίκτες μας είναι ικανοί και εμείς θέλουμε να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα στον αγωνιστικό χώρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον αντίπαλο, αλλά και σε όλο το προσωπικό του κλαμπ».

Για το αν υπήρχε φόβος για το παιχνίδι λόγω της βαθμολογικής κατάστασης: «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, δεν ήταν παιχνίδι χωρίς αύριο, αλλά ήταν κομβικό. Είμαστε ακόμα στην 11η αγωνιστική.

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να πιστέψει στον εαυτό της. Δείξαμε ότι θέλαμε να νικήσουμε κι αυτό είναι το σημαντικό. Προσπαθούμε να βγάλουμε απ’ έξω τον φόβο. Είναι ένα παιχνίδι. Το θέμα ήταν να δουλέψουμε για τη νίκη και αυτό δείξαμε και με τις αλλαγές μας».

Για τη σημερινή εικόνα και για τη συνέχεια: «Ήταν καλή η εικόνα μας. Είμαστε ελάχιστο χρόνο με τα παιδιά. Πρέπει να εντοπίσουμε άμεσα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Θέλουμε να πιέζουμε, να κρατάμε την μπάλα. Είναι και θέμα αυτοπεποίθησης. Σιγά-σιγά πρέπει να βελτιώνουμε πράγματα. Το κύριο είναι να σταθεροποιηθούμε».

Για την ψυχολογία της ομάδας και αν υπάρχει θέμα αυτοπεποίθησης: «Πολλές ομάδες περνούν μια κρίση.

Είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε παίκτες που να μπορούν να παίζουν καλά και να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Δεν πρέπει να εξαρτάται αν θα παίξουν καλά οι παίκτες, από την πρώτη καλή πάσα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment