PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ απαιτεί ο Εμπορικός Σύλλογος


ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για το τεράστιο πρόβλημα του πάρκινγκ που διαιωνίζεται ειδικά στο κέντρο της πόλης μας εδώ και πολλά χρόνια. Η συνέπειες αυτού του προβλήματος είναι πολλές ειδικά για όλα τα καταστήματα αλλά και για τους κατοίκους του κέντρου.

Οι υποψήφιοι πελάτες αφού αφιερώσουν αρκετό χρόνο διερχόμενοι από όλους τούς δρόμους στο εμπορικό κέντρο της πόλης μη βρίσκοντας μία θέση ούτε επί πληρωμή αναγκάζονται να αναζητήσουν καταστήματα που διαθέτουν ελεύθερους χώρους στάθμευσης η με κάποιο κόστος.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ειδικά για τους επαγγελματίες την μείωση του τζίρου τους όχι μόνο από την περίοδο κρίσης που διανύουμε αλλά κυρίως από την μη εύρεση χώρου στάθμευσης.

Όλες οι πόλεις έχουν Δημοτικούς χώρους στάθμευσης ίσως να είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους της Ελλάδος που δεν υπάρχει αν και είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας μας.

Με την κατασκευή του Νέου κτιρίου που στεγάζει Δημοτικές υπηρεσίες στην οδό Καραθεοδωρή έχει κατασκευαστεί και υπόγειος χώρος στάθμευσης για τις ανάγκες της πόλης. Μετά από πολλές συναντήσεις εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Δήμου και τον ίδιο τον Δήμαρχο μας είχαν υποσχεθεί ότι θα δοθεί για το κοινό. Ενώ το παρκιν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για να εξυπηρετούνται οι πολίτες αντιθέτως ο Δήμος το χρησιμοποιεί μόνο για τους υπαλλήλους του .

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους καταστηματάρχες οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά κόρον στον Εμπορικό Σύλλογο. Μετά από πολλές εκκλήσεις ετών για την διαφύλαξη όλων των πεζοδρόμων από την διέλευση και την στάθμευση μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων τα οποία εμπόδιζαν το πέρασμα όχι μόνο σε άτομα με ειδικές ανάγκες, καροτσάκια μωρών αλλά και απλούς πεζούς επιτέλους τοποθετήθηκαν πάσσαλοι και μπάρες.

Αυτό βέβαια εξυπηρετεί ένα τμήμα του πεζοδρόμου, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στα υπόλοιπα τμήματα της Εθνικής Αντιστάσεως από την Μεσολογγίου έως την Δωδεκανήσου (γιατί αυτό το τμήμα όπως ισχυρίζονται όλοι οι επαγγελματίες δεν λειτουργεί ούτε σαν δρόμος ούτε σαν πεζοδρόμος) καθώς στην Καραθεοδωρή και εντονότερο στην Αιμ. Βεάκη, τα οποία πλέον έχουν μετατραπεί σε ασφυκτικό πάρκιν κλείνοντας ακόμα εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων κάνοντας τους επαγγελματίες να εξοργίζονται ακόμα περισσότερο.

Ζητούμε να τοποθετηθούν μπάρες σε όλο τον Πεζοδρόμο έως την Δωδεκανήσου κολονάκια στα πεζοδρόμια της Αιμ. Βεάκη και στην Καραθεωδορή και να δοθεί το υπόγειο πάρκιν άμεσα στο κοινό καθώς και ο έτοιμος χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου. Να υπάρχει πλήρη αστυνόμευση από την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία και όχι να μας εμπαίζουν μεταφέροντας τις ευθύνες η μία υπηρεσία στην άλλη.

Μετά Τιμής

Πρόεδρος Βασιλική Μαλλιοστάθη

Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Πασχαλίδης

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment