PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Λυπηθείτε τους Έλληνες»


Το άρθρο του ο Γκάβιν Χιούιτ στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Το άρθρο του ο Γκάβιν Χιούιτ στο βρετανικό δίκτυο BBC με τίτλο «Λυπηθείτε τους Έλληνες», περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα και το αδιέξοδο των επόμενων ετών.

Συγκεκριμένα το άρθρο ξεκινάει λέγοντας: «Η Ευρώπη έχει στερέψει από συμπάθεια για την Ελλάδα. Είναι η χώρα που απειλεί το όνειρο της περαιτέρω ενοποίησης της ΕΕ αλλά και που κατηγορείται για την ίδια την ύπαρξη του ενιαίου νομίσματος. Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι η χώρα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία. Οι Έλληνες αποτυπώνονται ως τεμπέληδες και άβουλοι».

«Οι ηγέτες της ΕΕ έχασαν την υπομονή τους και άρχισαν τις απειλές με καθαρό μήνυμα: είτε υλοποιείτε τις δεσμεύσεις για περιορισμό του ελλείμματος, είτε μπλοκάρεται η επόμενη (6η) δόση» αναφέρει ο αρθρογράφος που στη συνέχεια επικαλείται το παράδειγμα ενός γνωστού του ζευγαριού και τις «υποχρεώσεις» του με τα νέα μέτρα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λίγες οικογένειες στη χώρα θα καταφέρουν να αντέξουν τόσο μεγάλη μείωση εισοδήματος.

Αναφέροντας ότι το τελευταίο μέτρο με το φόρο των ακινήτων θα εισπραχθεί με το λογαριασμό του ρεύματος («τον πιο αξιόπιστο τρόπο να εισπράττονται φόροι στην Ελλάδα» όπως τονίζει χαρακτηριστικά), ο Χιούιτ αναφέρει, φέροντας το παράδειγμα μία τρίτεκνης οικογένειας, ότι αφού περιορίστηκε το εισόδημα της σε μεγάλο βαθμό, η κόρη της οικογένειας πήγε στο σχολείο το Σεπτέμβριο αλλά δεν υπήρχαν τα βιβλία της χρονιάς…

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους καλύτερους και εξυπνότερους πολίτες της»

Σημειώνοντας ότι τα σημάδια της ύφεσης είναι παντού ο αρθρογράφος του BBC στέκεται στο νέο κύμα μετανάστευσης που σημειώνεται γράφοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους καλύτερους και εξυπνότερους πολίτες της».

«Υπάρχει μία σκυθρωπή δυσαρέσκεια, στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη, μία αναβράζουσα οργή. Οι διαδηλώσεις είναι τόσο συχνές που σχεδόν περνούν ασχολίαστες. Ακόμη και οι συλλέκτες φόρων απεργούν και έρχονται νέες κινητοποιήσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο όριο μετά το οποίο οποιοδήποτε μέτρο λιτότητας θα αποτυγχάνει, καθώς σημαντικές κοινωνικές ομάδες βρίσκονται σε θέση αντίστασης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χιούιτ και συμπληρώνει: «Πολλοί νιώθουν ταπεινωμένοι, βλέποντας τους ηγέτες τους να παίρνουν διαταγές από τρίτους. Φαίνεται να μην έχουν πλέον λόγο στις αποφάσεις. Άγνωστοι ελεγκτές από οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφασίζουν το μέλλον τους».

«Λυπηθείτε τους Έλληνες» τονίζει κλείνοντας το άρθρο του ο Χιούιτ. «Ακόμη και αν αποφύγουν τη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσουν χρόνια λιτότητας. Πολλοί θα προτιμούσαν μία χρεοκοπία και όλες τις άγνωστες συνέπειές της. Είναι μία χώρα που ζει σε οριακή κατάσταση όπου πολλοί αμφισβητούν τα μέτρα που η κυβέρνηση λαμβάνει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment