PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λουκέτο στα μισά ταχυδρομεία λόγω κρίσης!


Η κρίση δεν χτυπά μόνο την Ελλάδα αλλά και την υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, οδηγώντας τους εκεί ιθύνοντες σε εξίσου ριζοσπαστικές λύσεις.

Η κρίση δεν χτυπά μόνο την Ελλάδα αλλά και την υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, οδηγώντας τους εκεί ιθύνοντες σε εξίσου ριζοσπαστικές λύσεις. Η αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία σχεδιάζει το κλείσιμο των μισών κέντρων διαλογής, οδηγώντας συνολικά 35.000 υπαλλήλους της στην ανεργία.

«Μετά τη σημαντική μείωση του όγκου της αλληλογραφίας, η διατήρηση μιας τεράστιας εθνικής υποδομής δεν είναι πλέον ρεαλιστική», δήλωσε ο επικεφαλής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας Πάτρικ Ντόναχιου. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι από το 2006 ο όγκος των επιστολών μειώθηκε κατά 36% και σχεδόν 50% μέσα σε δέκα χρόνια.

Ως βασική αιτία για αυτήν την μείωση θεωρείται η επέκταση του διαδικτύου, το οποίο προτιμά ολοένα και περισσότερος κόσμος για να επικοινωνεί μέσω e-mail δωρεάν και άμεσα, γλιτώνοντας τον χρόνο, τον κόπο και το κόστος της αποστολής επιστολών μέσω των ταχυδρομείων.

Στόχος της αμερικανικής υπηρεσίας από το λουκέτο στα μισά αμερικανικά ταχυδρομεία και την συνακόλουθη ανεργία 35.000 υπαλλήλων είναι η εξοικονόμηση τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου το ίδρυμα είχε ήδη ανακοινώσει την περικοπή 138.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριών ετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment