PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λουκέτο σε 5.000 επιχειρήσεις τροφίμων στην Κίνα


Οι κινεζικές αρχές έκλεισαν σχεδόν 5.000 επιχειρήσεις τροφίμων και συνέλαβαν 2.000 άτομα στο πλαίσιο νέας εκστρατείας κατά των νοθευμένων και μολυσμένων τροφίμων.

Οι κινεζικές αρχές έκλεισαν σχεδόν 5.000 επιχειρήσεις τροφίμων και συνέλαβαν 2.000 άτομα στο πλαίσιο νέας εκστρατείας κατά των νοθευμένων και μολυσμένων τροφίμων, από ρύζι με βαρέα μέταλλα μέχρι ψωμάκια με απαγορευμένα συντηρητικά.

Το τελευταίο σκάνδαλο ξέσπασε τον Απρίλιο όταν εντοπίστηκαν στην κινεζική αγορά ποσότητες χοιρινού κρέατος με μεγάλο μικροβιακό φορτίο, τοπικά μέσα ανέφεραν μάλιστα ότι το μολυσμένο κρέας «έλαμπε στο σκοτάδι», όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έκτοτε οι αρχές έχουν ελέγξει σχεδόν έξι εκατομμύρια επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 4.900 έκλεισαν λόγω «παράνομων πρακτικών». Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης καταστράφηκαν «υπόγειες» εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων.

Η ασφάλεια των κινεζικών τροφίμων έγινε θέμα παγκόσμιων διαστάσεων το 2009, όταν νοθευμένο βρεφικό γάλα σκότωσε τουλάχιστον έξι μωρά και προκάλεσε νεφρικές βλάβες σε άλλες 300.000. Το γάλα περιείχε μελαμίνη, ένα βιομηχανικό χημικό που έκανε το προϊόν να φαίνεται πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Το 2009 το Πεκίνο πέρασε ειδικό νόμο για τη διατροφική ασφάλεια, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη διάθεση φύτρων φασολιού με τοξικές νιτρικές ενώσεις, ψωμιού με απαγορευμένα συντηρητικά και ρυζιού μολυσμένου με βαρέα μέταλλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment