PeristeriNews.gr
Συνταγές

Λουκάνικα σπιτικά


Λουκάνικα σπιτικά. Φτιάξτε μόνοι σας λουκάνικα για νοστιμιά αλλά και οικονομία!

Υλικά

λιγότερο από 1/2 κ έντερο χοιρινό
1κ κιμά μοσχαρίσιο
1κ κιμά χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια
1,5 πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
λίγο λάδι αν ο κιμάς δεν έχει λίπος

Μπαχαρικά

μπαχάρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
μπούκοβο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη μέσα σε λεκάνη με νερό να μην στεγνώσουν.

– Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.

– Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε το έντερο φτιάχνοντας μικρά ή μεγάλα λουκάνικα.

– Πάντα δένουμε μια άκρη γεμίζουμε καλά να μην έχει αέρα το έντερο κόβουμε και δένουμε ξανά

– Όταν τελειώσουμε τα κρεμάμε έξω στον αέρα 1-2 ημέρες να στεγνώσουν.

Tips

– Οι αναλογίες βέβαια στα υλικά μπορούν να αλλάξουν αναλόγως τα γούστα σας αν πχ τα θέλετε πιο καυτερά.

– Αν θέλετε κάνετε με κιμά κοτόπουλο αλλά θα γίνουν πιο στεγνά

– Καλύτερα να τα γεμίσετε στο Κενγουντ που έχει εξάρτημα, αλλά όποιος δεν έχει μπορεί και με το χωνί για λάδι Είναι λίγο κουραστικό αλλά κάνει δουλειά.

– Αν σας μείνει έντερο πλυμένο πάντα, στην κατάψυξη για άλλη φορά

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment