PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λονδίνο: Πληροφορίες για δύο νεκρούς πολίτες – Σκοτώθηκε ο δράστης


Για δύο νεκρούς πολίτες κάνουν λίγο πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου, κατά την οποία ο δράστης, οπλισμένος με μαχαίρι και φορόντας μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Η επίθεση, την οποία η αστυνομία θεωρεί τρομοκρατική, σημειώθηκε στις 13.58 τοπική ώρα και οι πρώτες πληροφορίες έκανα λόγο για «έναν αριθμό τραυματιών».

Έξι περαστικοί πάλεψαν με τον δράστη, τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν το μαχαίρι. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, αστυνομικοί απομακρύνουν έναν άνδρα από τον ύποπτο και ένας αξιωματικός τον βάζει στο στόχαστρο. Ακούγονται δύο πυροβολισμοί και ο ύποπτος σταματάει να κινείται.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου, τόνισε πως ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό.

«Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου», είπε ο Μπάσου. «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Μπάσου είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για το συμβάν και για τον σκοπό αυτό ο ίδιος θα πάει στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο Τζόνσον ότι το επεισόδιο κατά το οποίο ένας ένοπλος άνδρας μαχαίρωσε πολλούς ανθρώπους στη Γέφυρα του Λονδίνου, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, φαίνεται ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Τζόνσον, που όπως είπε σταμάτησε την προεκλογική εκστρατεία του για σήμερα το βράδυ, έπλεξε το εγκώμιο των πολιτών που παρενέβησαν για να αφοπλίσουν τον δράστη.

«Θέλω να τιμήσω την εκπληκτική γενναιότητα εκείνων των πολιτών που παρενέβησαν για να προστατεύσουν τη ζωή άλλων. Για μένα, εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας και τους ευχαριστώ εκ μέρους όλης της χώρας», τόνισε.

Ο Τζορτζ Ρόμπερτς, ένας μεταφραστής ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή της επίθεσης, είπε ότι ένας άνδρας έτρεξε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και όρμησε στο κεντρικό διαχωριστικό για να εμποδίσει τον δράστη, μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους. «Εμείς τρέξαμε μακριά αλλά φαίνεται ότι τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment