PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λονδίνο: «Αγανακτισμένοι» έχουν κατασκηνώσει στον Αγ. Παύλο


Στο Λονδίνο «Αγανακτισμένοι» έχουν κατασκηνώσει στο προαύλιο του καθεδρικού του Αγίου Παύλου από το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού να αποφασίσει να μείνει κλειστός ο καθεδρικός στους επισκέπτες.

Στο Λονδίνο «Αγανακτισμένοι» έχουν κατασκηνώσει στο προαύλιο του καθεδρικού του Αγίου Παύλου από το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού να αποφασίσει να μείνει κλειστός ο καθεδρικός στους επισκέπτες. Ζήτησε μάλιστα από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το προαύλιο της εκκλησίας. Εκείνοι, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν χωρίς δικαστική εντολή, λέγοντας ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου» έχουν κατασκηνώσει στο προαύλιο του ναού από το περασμένο Σάββατο. Η ομάδα δηλώνει «απογοητευμένη» από το κλείσιμο του ναού, αλλά τονίζει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι τις τελευταίες 48 ώρες αναδιοργάνωσαν την κατασκήνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τόνισαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πυρκαγιάς. Αρνήθηκαν, μάλιστα, να αποχωρήσουν χωρίς δικαστική εντολή.

Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κλείνει τις πύλες του ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου. Είχε παραμείνει κλειστός το 1941 στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

Σύμφωνα με τον αιδεσιμότατο Γκράεμ Νόουλς, οι λειτουργίες της Κυριακής σταματούν προσωρινά, αλλά οι συγκεντρώσεις έως και 100 ατόμων θα επιτρέπονται, προκειμένου να σχεδιαστούν οι γάμοι που έχουν πραγματοποιηθεί να γίνουν στον ναό.

Και όπως δήλωσε, η απόφαση αυτή ελήφθη «με βαριά καρδιά» και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής. Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ανέφερε ότι υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς και ενδεχόμενα προβλήματα για τη δημόσια υγεία.

«Οι κίνδυνοι δεν αφορούν μόνο το προσωπικό του καθεδρικού ναού και τους επισκέπτες, αλλά είναι πιθανό ρίσκο και για όσους κατασκηνώνουν» ανέφερε ο αιδεσιμότατος Γκ.Νόουλς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment