PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Λογαριασμούς που γίνονται viral θα εξετάζει τo Facebook


To Facebook εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί στην ταυτοποίηση των προφίλ που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους χρήστες του.

Σε μια ανακοίνωση της εταιρείας, όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρει το Verge, το Facebook επιδιώκει να μετριάσει την επιρροή που έχουν τα trolls και άλλοι ψεύτικοι λογαριασμοί.

Ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνει αυτό το Facebook είναι να ταυτοποιεί τους λογαριασμούς που βρίσκονται πίσω από κάτι που γίνεται viral.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχημένο τρόπο η εν λόγω ταυτοποίηση, τότε θα υπάρχουν από την πλευρά του Facebook περιορισμοί στην κυκλοφορία των posts αυτών.

Το Facebook για ακόμα μια φορά βρήκε την ευκαιρία να τονίσει στους πολυπληθείς χρήστες του ότι συνιστά τη χρήση του πραγματικού τους προφίλ και όχι ψευδείς ταυτότητες ή ψεύτικα προφίλ που δεν ανταποκρίνονται σε υπαρκτά πρόσωπα, με σκοπό του να σταματήσει τα όσα αρνητικά μπορεί να φέρει η διαδικτυακή ανωνυμία, όπως είναι ο ψηφιακός εκφοβισμός και άλλες ανάρμοστες συμπεριφορές.

Από το 2018, το Facebook απαιτεί από όσους ασχολούνται με την πολιτική επικοινωνία και διαφήμιση να χρησιμοποιούν την πραγματική τους ταυτότητα και μάλιστα να είναι σε θέση να την επιβεβαιώσουν εάν τους ζητηθεί, ενώ από το 2019 και έπειτα έχει θέσει ως προαπαιτούμενο της πολιτικής επικοινωνίας την παροχή επιπρόσθετων πληροφοριών από την πλευρά των όσων δημιουργούν το κάθε επικοινωνιακό προϊόν που έχει σχέση με την πολιτική.

Παρόμοια είναι και η λογική που διέπει τις αναρτήσεις σχετικά με την πανδημία, όπου το Facebook επιδιώκει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσει στο μέτρο του εφικτού τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών από όσους κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της διαδικτυακής ανωνυμίας.

Σε περίπτωση που εντοπίζεται ένας λογαριασμός που θεωρείται ύποπτος για συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση και δεν είναι εφικτό να ταυτοποιηθεί, επιπρόσθετα μέτρα θα λαμβάνονται από την πλευρά του Facebook προκειμένου να εμποδίζεται η διάδοση της λανθασμένης ή παραπλανητικής πληροφορίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment