PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λιτός εορτασμός στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Με λιτό τρόπο, λόγω των συνθηκών και των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, τιμήθηκε φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής, αρχηγών κομμάτων και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας- και τη στρατιωτική παρουσία μόνον από αέρος, τιμήθηκε η 25η Μαρτίου.

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000/-5, και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, πραγματοποιήθηκε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν την ίδια ώρα πάνω από:

  • Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
  • Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
  • Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
  • Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Τέλος, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς] της Π.Α., απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης: «Ελληνίδες, Έλληνες. Όλοι μαζί ενωμένοι, να συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που τιμούμε σήμερα, η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές, αλλά αντιμετώπισε και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment