PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λιου: Όλοι να μετακινηθούν από τις θέσεις τους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα


Όπως είπε, «πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών», όμως ταυτόχρονα «πολύ δύσκολες αποφάσεις» πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα.

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα πρέπει «να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια «κρίση» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στη Δρέσδη.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της χρειάζεται να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια ευρεία συμφωνία για την επίλυση της κρίσης του χρέους και μπορούν αργότερα να επεξεργασθούν μερικές από τις λεπτομέρειες.

«Από τη στιγμή που θα καταλήξεις σε μια γενική συμφωνία, εξακολουθείς να έχεις μπροστά σου πολλή δουλειά. Έτσι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών να καταλήξουν σε μια συνεννόηση σε γενικό επίπέδο και να αφήσουν κάποιο χρόνο για να επεξεργασθούν ορισμένες λεπτομέρειες πριν από την οποιαδήποτε νέα προθεσμία» είπε ο Αμερικανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύω πως το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να φλερτάρεις με το ατύχημα» συμπλήρωσε.

Ο Λιου υπογράμμισε πως η ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας θα μείωνε τις πιθανότητες ενός «ατυχήματος» και πως θέλει να δει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην παρατεταμένη κρίση.

Όπως είπε, «πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών», όμως ταυτόχρονα «πολύ δύσκολες αποφάσεις» πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, απευθύνοντας έκκληση να «επιλυθεί» το πρόβλημα «προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment