PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λιμενικοί διακινούσαν λαθραία τσιγάρα


Τέσσερις αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ανάμεσα στους οποίους κι ένας υποναύαρχος, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας.

Τέσσερις αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ανάμεσα στους οποίους κι ένας υποναύαρχος, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας.

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών άρχισαν τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΥΠ για τη δραστηριότητα τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, και μέχρι αργά χτες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Συνολικά μέχρι χθες είχαν συλληφθεί δεκαοκτώ άτομα, τα οποία κρατούνται και ανακρίνονται, ώστε να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους στην οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που συνεργαζόταν με την κινεζική μαφία για την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποναύαρχος του Λιμενικού είχε νευραλγικό ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για να εισάγουν τα λαθραία τσιγάρα στη χώρα μας. Χρησιμοποιούσαν φορτηγά πλοία ή εισήγαγαν τα λαθραία τσιγάρα μέσω containers από τρίτες χώρες προς τη χώρα μας και στη συνέχεια με φορτηγά διεθνών μεταφορών τα προωθούσαν στην ελληνική αγορά.

Τα πλωτά μέσα που χρησιμοποιούσαν είχαν σημαία τρίτων χωρών, κινούνταν στα διεθνή ύδατα και είχαν κλειστά τα συστήματα εντοπισμού και δήλωσης πορείας και θέσης, ώστε να αποφεύγουν τη στοχοποίηση και τους ελέγχους της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στη συνέχεια τα λαθραία τσιγάρα ξεφορτώνονταν από τα πλωτά σε ερημικές παραλίες, φορτώνονταν σε φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών και οδηγούνταν σε αποθήκες για την περαιτέρω διάθεσή τους.

Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, των Πατρών και των Ιωαννίνων. Από τις έρευνες αυτές έχουν κατασχεθεί μια νταλίκα με φορτίο 156.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα, καθώς και 160.000 ευρώ που προέρχονται από το λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι Αρχές προσπάθησαν να προσαγάγουν κι έναν Κινέζο υπήκοο, μόνιμο κάτοικο Αθηνών, για τον οποίο υπήρχαν ενδείξεις πως πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ της κινεζικής μαφίας και των εγχώριων παράνομων ομάδων. Ωστόσο δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, καθώς τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment