PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λιβύη: Νέες μάχες ξέσπασαν νότια της Τρίπολης


Νέες μάχες ξέσπασαν την Πέμπτη, ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα της Λιβύης, νότια της Τρίπολης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός αμάχου.

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα, το μοναδικό που λειτουργεί στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε νέα αναστολή των πτήσεων έπειτα από τη ρίψη μιας ρουκέτας, ενώ οι μάχες επαναλήφθηκαν νότια της Τρίπολης ανάμεσα σε στρατεύματα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, και εκείνα του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μάρτυρες άκουσαν εκρήξεις ρουκετών στην περιοχή Μάχρου Αλ-Χάντμπα, μια αγροτική περιοχή περίπου 30 χλμ. νότια του κέντρου της πόλης. Ρουκέτες έπεσαν και σε συνοικίες κατοικιών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις άμαχοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Τρίπολης, Αμίν αλ-Χασίμι.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Σάρατζ επιβεβαίωσε τις μάχες σε αυτό το προάστιο που είναι διάσπαρτο με αγροκτήματα.

Ο εκπρόσωπος, Μουστάφα αλ-Μέτζιι, κατηγόρησε τις δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ότι παραβίασαν εκ νέου την εύθραυστη εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 12 Ιανουαρίου.

«Οι παραστρατιωτικοί του (Χαλίφα) Χάφταρ προσπάθησαν να προωθηθούν στην περιοχή Μαχρού αλ-Χάντμπα αλλά οι δυνάμεις μας απώθησαν την επίθεση», είπε.

Παρά την εκεχειρία, σποραδικές μάχες σημειώνονται καθημερινά κοντά στην Τρίπολη και τα όπλα εξακολουθούν να εισρέουν στη χώρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την Τετάρτη ψήφισμα με το οποίο ζητεί «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» που θα ακολουθήσει την εύθραυστη εκεχειρία του Ιανουαρίου.

Οι συγκρούσεις γύρω από την Τρίπολη έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων ενώ 140.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment