PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λιβύη: Εξαγριωμένοι οι αντάρτες με το ΝΑΤΟ


Δεν τους έφθαναν των αντικαθεστωτικών οι λυσαλέες επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι καθώς τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα λάθη του ΝΑΤΟ.

Δεν τους έφθαναν των αντικαθεστωτικών οι λυσαλέες επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι καθώς τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα λάθη του ΝΑΤΟ, αφού στην πόλη Αζαμπίγια, συμμαχικά αεροπλάνα τους βομβάρδισαν κατά λάθος με αποτέλεσμα να σημειωθεί χάος και να χάσουν την ζωή τους αρκετοί αντάρτες.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο επεισόδιο τις τελευταίες ημέρες γεγονός που έχει εξοργίσει τους αντικαθεστωτικούς που ήδη κατηγορούν το ΝΑΤΟ για ολιγωρία. Είναι δε τέτοια η οργή που οι απλοί αντάρτες αναρωτιούνται μήπως υπάρχει σκοπιμότητα.

Η εξήγηση που δίδεται για το σημερινό επεισόδιο είναι πως η αεροπορία χτύπησε άρματα μάχης, και τεθωρακισμένα οχήματα που ήταν εν κινήσει, καθώς θεώρησε ότι προκειται για καθεστωτικό εξοπλισμό, χωρίς να γνωρίζει πως είχαν πέσει στα χέρια των εξεγερμένων.

Επισήμως πάντως, αξιωματούχος του Επαναστατικού Συμβουλίου, δήλωσε πως τα αεροσκάφη δεν ήταν συμμαχικά αλλά του Καντάφι.

Στην πόλη Αζαμπίγια διεξάγονται σκληρές μάχες και ο άμαχος πληθυσμός εγκαταλείπει την πόλη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι καθεστωτικοί ετοιμάζουν επίθεση την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί υποχωρούν σφυροκοπούμενοι.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, άλλοι 13 αντάρτες έχασαν την ζωή τους όταν αυτοκινητοπομπή που τους μετέφερε προς την Μπρέγκα, δέχθηκε πυρά από συμμαχικά αεροσκάφη.

Η εξήγηση για το λάθος αυτό είναι πως οι αντικαθεστωτικοί έριξαν στον αέρα με αντιαεροπορικά ως ένδειξη χαράς για την συμμαχική αεροπορική συνδρομή, κάτι που απέβη μοιραίο, αφού οι πιλότοι των αεροασκαφών τους εξέλαβαν ως καθεστωτικούς.

Οι αντάρτες ζητούν επιμόνως εξοπλισμό κάτι που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους Δυτικούς τουλάχιστον επισήμως, ενώ στο παρασκήνιο όπως έχει γίνει γνωστό, λαμβάνουν εξοπλισμό και εκπαιδεύονται.

Την ίδια ώρα ο Καντάφι φαίνεται να διαθέτει αποθέματα τόσο σε πολεμικό εξοπλισμό όσο και σε χρήματα. Εκτιμάται πως έχει στην κατοχή του αρκετά δισεκατομύρια δολάρια τα οποία είχαν μεταφερθεί, μαζί με όπλα, στον Νότο της χώρας την δεκαετία του 1990. Επίσης εκτιμάται πως διαθέτει προς άμεση χρήση, χρυσό η αξία του μπορεί να φθάνει και τα έξι δισ. δολάρια.

Ετσι εξηγούν πολιτικοί αναλυτές το γεγονός πως στο πλάι του εξακολουθούν να μάχονται μισθοφόροι, με πολύ γεναιόδωρα συμβόλαια. Επίσης διαθέτει καύσιμα για τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα του καθώς ελέγχει δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα πάρει χρόνο μέχρι την τελική πτώση του καθεστώτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment