PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λεφτά υπάρχουν … για τους αστέγους


Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Andor, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή

Λεφτά υπάρχουν για προγράμματα υπέρ των αστέγων και μάλιστα από πολλαπλές πηγές … αλλά δεν τα ζητάμε! Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Andor, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Στην ερώτησή του ο κ. Χουντής αφού παρουσίαζε στοιχεία της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων ασχολούμενων με τους αστέγους (FEANTSA)», ότι «ο αριθμός των ανθρώπων που στερούνται στέγη στην Ελλάδα προσεγγίζει τις 20.000, χωρίς να περιλαμβάνονται οι εγκλωβισμένοι μετανάστες από το Δουβλίνο ΙΙ.» ζητούσε να πληροφορηθεί αν στο ΕΣΠΑ υπάρχουν δράσεις υπέρ των αστέγων και τη δυνατότητα πρόσθετων παρεμβάσεων.

Στην απάντησή του ο κ. Andor, τονίζει ότι η «ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει καμία αίτηση χρηματοδότησης για προγράμματα υπέρ αστέγων» παρά το γεγονός ότι τέτοια προγράμματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment