PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λευκορωσία: Συλλήψεις πριν την αντικυβερνητική διαδήλωση


Πολλές δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν σήμερα στο Μινσκ, πριν ξεκινήσει η νέα, κυριακάτικη πορεία της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρεται εδώ και εβδομάδες για την επανεκλογή του Αλεξάντρ Λουκασένκο στην προεδρία, χαρακτηρίζοντας νοθευμένες τις εκλογές.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ανεξάρτητος ιστότοπος tut.by, αστυνομικοί και κουκουλοφόροι με πολιτικά προχωρούν σε μια μεγάλη λεωφόρο της πρωτεύουσας και συλλαμβάνουν –μερικές φορές δια της βίας– διαδηλωτές.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Viasna ανέφερε ότι συνολικά συνελήφθησαν 39 άνθρωποι. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και δημοσιογράφοι, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Το πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι τρεις ανταποκριτές του προσήχθησαν αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού εξακριβώθηκε ότι είχαν διαπίστευση. Το πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο μια εκπρόσωπο της λευκορωσικής αστυνομίας, ανέφερε ότι συνολικά προσήχθησαν 10 δημοσιογράφοι.

Η διαδήλωση πάντως, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, ξεκίνησε κανονικά.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, στελέχη πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστών οργανώσεων και δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί από τον Αύγουστο επειδή συμμετείχαν ή οργάνωσαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Tass, Sputnik

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment