PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λευκορωσία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Λουκασένκο


Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο ορκίστηκε σήμερα για τη νέα θητεία του στην προεδρία της Λευκορωσίας, σε μία σύντομη τελετή που δεν είχε προαναγγελθεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, ο Λουκασένκο ορκίστηκε στο Σύνταγμα της χώρας σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι.

Η τελετή της ορκωμοσίας, η οποία είθισται να αναγγέλλεται εκ των προτέρων, έρχεται σε συνέχεια των εκλογών της 9ης Αυγούστου, στις οποίες ο Λουκασένκο υποστηρίζει πως πέτυχε σαρωτική νίκη. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα προϊόν νοθείας. Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του Λουκασένκο πυροδότησε διαδηλώσεις ιστορικών διαστάσεων με αίτημα την απομάκρυνσή του από την εξουσία, την οποία κατέχει εδώ και 26 χρόνια.

Η Λευκορωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να της επιβληθούν αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις για το αμφιλεγόμενο εκλογικό αποτέλεσμα και την καταστολή που ακολούθησε εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών.

Η αντιπολίτευση καλεί σε εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής

Την άμεση εκκίνηση εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής στη χώρα, ζήτησε η λευκορωσική αντιπολίτευση, μετά την ορκωμοσία του Αλεξάντρ Λουκασένκο ως προέδρου, παρά τις διαδηλώσεις για την εκλογή του.

Oι επικριτές του θεωρούν τη νέα εκλογή του αποτέλεσμα νοθείας.

Ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο ίδιος και οι σύμμαχοί του δεν θα δεχθούν ποτέ την «πλαστή εκλογική νίκη του Λουκασένκο» και ζήτησε τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

«Καλούμε όλους να αρχίσουν αμέσως εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής» δήλωσε ο Λατούσκο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment