PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λευκορωσία: Νέες διαδηλώσεις κατά Λουκασένκο


Σε συλλήψεις προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη Λευκορωσία την Κυριακή, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις της χώρας για έβδομο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στην πόλη Γκόμελ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και βομβών κρότου – λάμψης για να διαλύσει το «ανυπάκουο» πλήθος των διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Λουκασένκο και να τους αποτρέψει από το να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στο Μινσκ, οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών άρπαξαν διαδηλωτές από το πλήθος και τους οδήγησαν στα αστυνομικά βαν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πως τουλάχιστον 10 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna, τουλάχιστον 53 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, dpa

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment